Søndag kommer øko-køerne på græs: Økodag sender live på Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Søndag d. 19. april fejrer øko-køerne traditionen tro Økodag, når de bliver lukket ud af vinterstalden og ud under åben himmel. Grundet corona-virus har Økodag i år taget en vaskeægte kovending og sender live på Facebook.

Hele Danmark kan se med, når de to populære TV-værter Anders og Katrine fra DR Ramasjangs videnskabsprogram Lille Nørd sender fra årets åbningsgård.


Streaming begynder kl. 11.30, hvor de to Lille Nørd-værter går på opdagelse i økologiens verden, stiller seernes spørgsmål og selvfølgelig varmer op sammen med køerne til det store øjeblik, hvor køerne slippes løs.

”Publikum er med på første parket til Økodag, som sendes fra fire forskellige økologiske gårde. Så selvom man ikke kan møde fysisk op i år, er der mulighed for at få hele oplevelsen for fuld udblæsning og måske endda få endnu mere ud af sit besøg foran skærmen,” siger Michael Langberg, der er markedschef i Økologisk Landsforening, som sammen med mejerierne og de økologiske landmænd arrangerer Økodag.

”Økodag handler om at sætte fokus på dyrevelfærd og formidle, hvordan man som forbruger, også er med til at støtte naturen og biodiversiteten, når man køber mælk fra økologiske køer. Under normale omstændigheder er der udstillinger og dialog på Økodag-gårdene, men i år har vi flyttet den del online,” forklarer Michael Langberg og tilføjer, at den viden, som ligger online, lever videre efter Økodag.

Livestreaming af Økodag med de to TV-værter foregår på Sommerbjerggård ved Ejstrupholm. Derudover sender Økologisk Landsforening Økodag live fra gårde i Kolding, Vildbjerg og Vorbasse.

Det hele kan opleves på Facebook-siden I love Øko fra kl. 11.30 søndag d. 19. april 2020. Ligesom man også kan se med på mejerierne Arla, Them, Thise, Naturmælk og Øllingegårds sociale medier.

Økodag er en af landets mest besøgte arrangementer med mere end 200.000 besøgende om året. I 2020 har Økologisk Landsforening, de økologiske landmænd og mejerierne med udgangspunkt i forsamlingsforbuddet og risikoen for corona-smittespredning valgt at holde Økodag virtuelt på Facebook og web.