ØKODAG: 136.322 mennesker så køerne springe på græs

Karensminde på Djursland. Foto: Søren Gammelmark
Print Friendly, PDF & Email

I går søndag d. 10/4 blev Økodag fejret over hele Danmark. 136.322 besøgende så med, da køerne sprang ud på græsset. Økodag er forårets store festdag, hvor vi fejrer dyrevelfærden i det økologiske landbrug. Dagen blev fejret af de 136.322 besøgende landet over, der glade oplevede foråret og køernes glade krumspring på græsset.

”Danskerne vil have dyr på græs, og dét giver økologien dem. Økodag er vores bedste eksempel på, hvad dyrevelfærd er i det økologiske landbrug. Det er en festdag, hvor vi binder bånd mellem land og by,” siger forperson for Økologisk Landsforening Louise Køster.

42 værter over hele Danmark inviterede indenfor, og det er et stort arbejde at få så mange mennesker på besøg.

”Jeg er fuld af respekt for de økologiske landmænd, der inviterer indenfor på Økodag. Uanset om man får 250 eller 8000 mennesker på besøg, så kræver det et stort arbejde og organisering af familie, venner og frivillige i området,” siger Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening.

Det er nyt, at man skal booke billet til Økodag. Det har været efterspurgt af landmændene, som er værter på dagen.

”På den måde kommer det hele til at foregå lidt mere på landmandens præmisser, og det gør det nemmere for dem at sikre optimale parkeringsforhold, og at alle gæster får mulighed for at komme tæt på dyrene,” siger Malene Jensen, som er projektleder for Økodag hos Økologisk Landsforening.

Der var mange aktiviteter for børn på gårdene. På Ågårdslund i Jelling var der hoppekøer. Foto: Marendine Ladegaard

I år kunne man også se Økodag live fra Hedegaard i Aulum på Facebook med Micki Cheng som vært. 700 så med live, da køerne blev lukket på græs. 

Om Økodag

Som dansker er du en del af verdens økologi-nation nummer ét. Vi er det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd over hele landet hvert år inviterer til Økodag, plejer det at være et stort tilløbsstykke, hvor der kommer flere hundrede tusinde.

  • Økodag® er et registreret varemærke, hvilket betyder, at man altid skal nævne Økologisk Landsforening i sammenhæng med Økodag
  • Økodag har eksisteret siden 2005
  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.