Kvoter, moderne slaveri og den demokratiske samtale

Pressebillede - Emmelie de Forest


Political Festival of Europe er ikke bare fyldt med kulturelt indhold, som koncerter, street aktiviteter og kreative workshops. Der drøftes også store kulturelle emner i debatter, der krydser landegrænser, og hvor vi kan lære noget af hinanden.

Emmelie de Forest, vinder af Eurovision Song Contest 2013, er med på en debat, der vil sætte fokus på den forskel i opdragelse, der er indenfor musikkens verden. Hvilke løsninger kan forbedre kvindernes vilkår i musikkens verden – kan kvoter være løsningen eller noget helt andet? Det debatterer Emmelie med direktøren fra Musikkens Hus i Aalborg, Lasse Rich Henningsen, Anke Spoorendonk, som er tidligere kulturminister i Schleswig-Holstein og Kristijonas Bartosevicius, der er medlem af parlamentet i Litauen. Moderator er stemme– og performance coach Anette Nørgaard, som også har en uddannelse som musicalperformer i bagagen.

-- annonce ---

De kulturelle debatter spænder vidt

Mange forskellige vinkler på kultur bliver berørt og diskuteret torsdag til søndag i næste uge med debatter om alt fra sport og det moderne slaveri til journalisme og sociale medier i Europa.

“Kultur kan godt være svær at diskutere, fordi der ofte er mange følelser og traditioner i det, som er forskellige fra land til land. Men jeg synes, det kunne være fedt, hvis vi kunne lære noget af hinanden, som måske kunne gøre vilkårene bedre for de mennesker, der arbejder med kulturen til daglig. Den demokratiske samtale, som Festivalen vil sætte i fokus, handler jo også om kultur og respekt for hinandens forskelligheder,” siger Torben Nørgaard, Program- og mediekoordinator, Political Festival of Europe.