Analyse: Turismeomsætning står til at falde med 19 mia. kr.

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

En ny analyse fra SMVdanmark viser, at mangel på turister i marts, april og maj står til at koste turismeerhverv i 19 mia. kr. i tabt omsætning. Der er behov for at sætte gang i turismen, mener cheføkonom i SMVdanmark Mia Amalie Holstein:

”Vi står med en branche der styrtbløder. Fra marts til maj har turismeerhvervene i gennemsnit mistet 200 mio. kr. om dagen. Det tal vil kun stige, når vi rammer højsæsonen,” siger hun og fortsætter:

”Det vigtigste vi kan gøre lige nu, er at åbne grænserne for turister. Tyskerne står for knap 1/3 del af alle kommercielle overnatninger i Danmark og Tyskland har meldt ud, at de er klar til at åbne grænsen. Vi har stor respekt for, at vi skal gøre, hvad der er sundhedsmæssigt ansvarligt, men samtidigt vil vi også gerne understrege, at det kan blive meget dyrt, hvis vi ikke som minimum prioriterer en grænseåbning til nabolandene”.

Derudover foreslår Mia Amalie Holstein, at hjælpepakkerne i højere grad hjælper turismeerhvervene gennem krisen:

”Selvfølgelig er der hjælpe at hente i hjælpepakkerne, men hjælpen er ikke tilstrækkelig. For støtten står til at stoppe midt i industriens højsæson og grænselukningen gør, at Danmark stadigt må se langt efter turisterne. Omkring 50 pct. af branchens indtægter ligger i sommermånederne. Hvis vi ikke sikrer, at turismeindustrien har en egentlig sæson i 2020, må vi forvente, at det bliver nødvendigt at understøtte industrien langt ind i 2021,” udtaler hun.