Åbent brev til statsministeren

Mette Frederiksen
Foto: Shutterstock
Print Friendly, PDF & Email

Kære Mette Frederiksen

Lad ronkedoren sove. Så fikser vi vurderingerne imens.

I mange, mange år har hundredvis af særlige statsansatte forsøgt at begå et vurderingssystem, og det er desværre ikke lykkes for dem. Der er fortsat en lille million boligejere, som har over 13 mia. kr. til gode i boligskatter. Renterne løber på i milliardklassen, og der er ingen udsigter til at skabe et system, der er retfærdigt, og som boligejerne kan se sig selv i.


Vi er flere tusinde ejendomsmæglere, som kan løse opgaven med at vurdere danskernes boliger. Vi gør det hver dag, og vi kan gennemføre det første skridt på måske tre måneder, hvis vi er dygtige.

Løsningen er simpel:

Ejendomsmæglerne på tværs af alle kæder og forretninger gennemfører en central certificeringsuddannelse, som skal danne grundlag for at kunne vurdere alle boliger i Danmark. Alt efter vurderingsgrundlagets omfang kan en ejendomsmægler gennemføre opgaven for ca. 1.500 danske kroner.

Ejendomsmæglernes arbejde skal kontrolleres af 50 særligt uddannede vurderingsspecialister ansat af Staten. Fejler en ejendomsmægler, skal ejendomsmægleren kunne miste sin certificering og selvfølgelig ved grove tilfælde idømmes en bod.

Ejendomsmæglerne deltager på årlige suppleringskurser, efter de har bestået den grundlæggende certificeringsuddannelse. Så sikrer vi varig kompetence.

Vi inviterer statsministeren til en kop kaffe, så vi sammen kan beregne hastighed, omfang og omkostninger. Muligheden er værd at undersøge, og kaffen er varm.

Venlig hilsen

Preben Merrild Angelo
CEO RealMæglerne A/S