Besøg Susanne på Klipoteket i Aabybro – og få både en klipning og lækkert nips med hjem til huset

Susanne Vestergaard og salonhunden Ludwig, som er klar til at modtage kunder i Klipoteket. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Susanne Vestergaard har udvidet Klipoteket med sin ’dimsebutik’, som hun selv kalder den, og nu kan du altså både blive klippet og shoppe spændende nips, flotte tasker og strandkjoler i én og samme bygning. Hvis du holder af unikt keramik og nipsting fra forskellige kunstnere og er glad for hunde, er Klipoteket det rette sted – her bliver man nemlig budt velkommen af Susannes hund Ludwig, når man kommer ind for at blive klippet eller shoppe.

– Det startede i 2020, hvor vi var nogle af de sidste, der måtte lukke op, fortæller Susanne om sit projekt med at udvide biksen, – så tiden skulle bruges på noget. Hun fortæller, hvordan tiden under nedlukningen i 2020 blev brugt på at tænke i nye baner, så forretningen kunne fortsætte i et godt spor, når det endelig blev frisørernes tur til igen at byde velkommen til kunderne.

Indfaldsvinklen hos Klipoteket, hvor den klassiske frisørsalon og ‘dimsebutikken’ kombineres. Foto: Jammerbugtposten.dk.

’Hår og hygge’-konceptet

Susanne fortæller, hvordan det startede med at have lidt småting stående i butikken, som kunne købes, men pludselig tog det fart, og nu er der efterhånden en del varer til ’hår & hygge’-konceptet, som hun kalder det. I starten var det muligt at købe plastickurve til opbevaring, men nu kan man finde keramikkrus og -fade, retro-shoppingkurve, gummipotter, kurve, tasker fra Kintobe, kjoler fra Rastablanche, klipklapper og mange andre ting.

Her ses et udvalg af varerne i Klipoteket. Keramikkrus og gummipotter er populære varer. Susanne fremviser øverst til venstre et shopping-net fra Rastablanche, og nederst til højre fremviser hun en netkurv og en taske fra Kintobe. Foto: Jammerbugtposten.dk.

Det fungerer på den måde, at Susanne udvælger sig nogle varer, som bestilles hjem til Klipoteket. – Det er ikke et kæmpe varelager, men det er fedt, fortæller hun. Det er muligt at få varer lagt til side, når de bliver lagt op på Facebook og Instagram, og det kan være nødvendigt, for varerne er populære og forsvinder hurtigt.

Susanne fortæller, at klipklapperne har været populære varer for kunderne. Foto: Jammerbugtposten.dk.

Inden længe vil der også være flere varer at finde i sortimentet. Susanne har igen været på nips-fund og har indgået et samarbejde om at sælge smykker fra Sefine og krølvaser fra Marie Retpen, og hun glæder sig til at få varerne ind i butikken. 

En glad hverdag med glade farver

Efter et hårdt år med sygdom er Susanne godt på vej tilbage på sporet igen, men hun arbejder ikke på fuld tid. Hun fortæller, hvordan hun har skabt sig en hverdag med mere ro, nu hvor hun ikke arbejder på fuld tid, og så har hun gjort noget godt både for sig selv og sin forretning ved at udvide med ’dimsebutikken’.

– Dem der kender mig ved, at jeg elsker dimser, og det har jeg altid gjort, fortæller hun. – Min glæde er at gå mellem alle de her farver, fortæller Susanne og henviser til ’dimsebutikken’, hvor diverse pastelfarver springer i øjnene. – Det giver mig virkelig noget, fortæller hun.

– Jeg bliver glad, når andre synes, det er nogle fede og glade ting, jeg har, fortæller hun om, hvordan det er at udvide Klipoteket med ’dimsebutikken’. Der kommer også mange kunder nu, som ikke er hårkunder, men som kommer for at handle nips. Hun fortæller, hvordan håret og hendes erhverv som frisør stadig er det vigtigste og dét, der er kernen i hendes forretning, men ikke desto mindre har det været godt at udvide med forskelligt nips, tøj, sko, tasker og lignende. I øvrigt kan man som kunde også spotte et ’kig ind i hulen’-skilt, hvor man i bagrummet til butikken finder en loppehylde, hvor man kan shoppe eller bytte genbrugsvarer.

Klipoteket åbnede i 1994. Foto: Jammerbugtposten.dk.

Susanne har været frisør i 28 år, og Klipoteket åbnede tilbage i 1994. Man må derfor sige, at hun er en erfaren frisør, der nu prøver kræfter med at udvide lidt. Susanne har fået et godt råd med hjemmefra: hendes far, der har haft Matas, plejede at sige, at ”varer avler varer”, og det har Susanne taget til sig. – Man er bare nødt til at nytænke i dag, fortæller hun. Hun glæder sig til at indgå nye samarbejder, og hun glæder sig især til at modtage nye krølvaser fra Marie Retpen og smykker fra Sefine. Både hende og salonhunden Ludwig står klar til at modtage nye kunder – og Ludwig spotter dem gerne fra vinduet, når de parkerer bilen. 

Salonhunden Ludwig der holder øje med, når der kommer kunder. Foto: Jammerbugtposten.dk.