Sommersæsonen melder sig og ligeså gør strand- og badesæsonen. Hvis et smut forbi en lækker café skal være en del af din strandtur, kan du svinge forbi den nye café ved Rødhus Strand, der åbner lørdag d. 18. juni. Louise Mackenhauer fortæller, at hende og familien glæder sig til åbningen af deres nye café, hvor de vil servere parmesan-fritter med timian og speciallavet salt, charcuteri, tapas og mange andre lækkerier.
– Vi synes, det er ærgerligt, at man skal 13 km til Tranum eller 10 km til Blokhus for at få en is, fortæller Louise Mackenhauer, der gerne vil skabe det traditionelle strandliv med caféhygge, is og duften af god mad på Rødhus Strand, der i forvejen bliver flittigt brugt til badning og gåture. – Vi har ingen intentioner om, at Rødhus skal blive det nye Blokhus, men vi synes, at Rødhus mangler et samlested, fortæller hun.
Louise og hendes mand Rasmus bor ikke langt fra Rødhus strand, hvor de driver hver deres selvstændige virksomhed. Louise Mackenhauer driver Mindyourlife, der omfatter alt fra yogaretreats og mindfulnesskurser til samtaler om sex og samliv med både singler og par. Hendes mand Rasmus holder foredrag om ledelse og støtter andre ledere som coach.
Derudover driver parret et hyggeligt Bed & Breakfast i de skønne omgivelser nær Rødhus Strand. Louise fortæller, hvordan at åbne caféen spiller godt sammen med deres andre foretagender, da de alligevel er bundet til området i sommerperioden. – Vi har jo alligevel højsæson i vores Bed & Breakfast, så at binde sig til det her giver god mening.
Louise fortæller, at det er planen, at caféen skal være en lille familievirksomhed. Børnene har masser af gode idéer og planer for caféen, og de skal også være en del af det faste personale henover sommeren sammen med andre ungarbejdere. Netop familien og gode rammer for nærvær er to grunde til, at Louise og Rasmus i sin tid valgte Rødhus og roen til, og Aalborg og en travl hverdag med lederjobs fra.
Gode lokale råvarer og bæredygtighed
Konceptet for den nye café er at bruge gode økologiske råvarer og gerne så lokalt som muligt, hvilket også afspejler sig i menukortet. – Vi satser lidt anderledes end de andre langs kysten, fordi vi fjerner alt traditionelt fast-food, fortæller Louise. Du kan ikke få en hotdog som du kender den, men du kan til gengæld få forskellige sandwich, tapas, charcuteri og pommes frites, som er vendt i parmesanost og timian. Som noget ekstra specielt har Louise i samarbejde med Blokhus Salt designet sin egen salt – ’Rødhus salten’ – som skal krydre parmesanfritterne. Der er også tænkt på børnene, da der for eksempel også er pølsehorn på menuen.
I stedet for en traditionel Coca-Cola kan du i stedet vælge mellem forskellige økologiske sodavand, saft og slush-ice, og har du lyst til en øl, en drink eller en Bubble Tea, er det også en mulighed. Her forsøger Louise og familien også at bruge lokale forhandlere, heriblandt øl og sodavand fra Thisted Bryghus samt gin fra Tranum Mølle Destilleri. – Vi synes, at når man kommer hertil som turist, skal man jo have en bid af denne her egn, fortæller Louise.
Det er planen, at man på sigt også skal have mulighed for at købe morgenbrød, og her skal der også sælges ud af andre varer, som er tilovers i køkkenet, i et forsøg på at minimere madspild.
Originalt var det planen, at caféen skulle åbne i påsken, men processen har taget længere tid end først beregnet. – Det tager tid at få stablet på benene. Intentionen var at åbne i påsken i vores fulde alfaversion. I stedet åbner vi til sommer i vores betaversion. Det bliver samme menukort, men man kan ikke sidde inde, for vi kan ikke nå at sætte det i stand, fortæller Louise.
I år bliver det en café, hvor man kan sidde ude og nyde det gode vejr i lækre loungemøbler med potteplanter, tæpper, og hvad man ellers forbinder med udendørs caféliv. – Folk har simpelthen været så søde. Vi har fået doneret bord-bænkesæt, som skal males i forskellige farver. Det bliver loungeagtigt, men med træmøbler, fortæller Louise. Planen er, at caféen skal færdiggøres efter sæsonen, så man i sommeren 2023 kan sidde indenfor på de blæsende dage.
Udover caféen har Louise og familien masser af idéer til fremtidige events på tegnebrættet, som man kan etablere i Rødhus området – eksempelvis yoga på stranden, aftenkoncerter og gin yoga. Hun fortæller, at de gerne vil skabe mere liv, på trods af at der i forvejen er en del turister i området i sommerperioden. – Vi har masser af turister, men vi håber, at de lokale vil bruge Rødhus mere fremover, fortæller hun. Hun og familien glæder sig til caféens åbningsdag lørdag d. 18. juni, hvor de håber på både at se turister og lokale.
Du kan læse mere om caféen og følge med i processen på Rødhus cafés Facebookside eller Instagram.