Netflix reducerer billedkvaliteten i 30 dage

Print Friendly, PDF & Email

Får du tiden derhjemme til at gå med at se film eller serier på Netflix i disse dage?

I de kommende dage vil du måske opleve, at billedkvaliteten ikke er helt så god, som den plejer at være. Det har dog ikke noget med dit udstyr eller internetforbindelse at gøre.


Stor stigning i dataforbruget i hele Europa
Mange mennesker i hele Europa er isoleret derhjemme, og tiden fordrives af mange med at streame video samt at bruge internettet til både underholdning og i forbindelse med hjemmearbejde.

Det medfører stor belastning hos internetudbyderne i hele Europa. Eksempelvis har televirksomhedsgiganten Vodafone tidligere i denne uge meldt, at internetforbruget i hele Europa er steget med 50%.

Grundet det stigende internetforbrug har Thierry Breton, der er EU-kommisær for det indre marked, også opfordret til, at man skal skifte til standardvisning og ikke streame video i HD-kvalitet, så man reducerer sit internetforbrug.

Det har nu fået Netflix til at reducere billedkvaliteten på deres streamingtjeneste i hele Europa, således at dataforbruget via Netflix reduceres med 25%. Billedkvaliteten vil dog stadig være god, lover streamingtjenesten til BBC.

“Efter diskussioner mellem EU-kommissær Thierry Breton og Reed Hastings (administrerende direktør for Netflix, red.) og i betragtning af den ekstraordinære situation som følge af coronavirus, har Netflix besluttet at reducere bitrates på tværs af vores kanaler i Europa,” lyder det fra Netflix ifølge BBC.

Tiltaget vil i første omgang vare 30 dage.