Underholdning til regnvejrsdagene

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sommeren er ovre, og efterårsdagene efterfulgt af vinteren er over os igen. I Danmark ved vi bedre end nogen anden, at det betyder en del regnvejrsdage er på vej.

Men selvom det regner udenfor, og temperaturen ikke længere er særlig høj, så betyder det ikke, at du ikke kan underholde dig selv på andre måde. Det gælder både hjemme samt uden for hjemmets rammer.

Vi har her samlet nogle forskellige ting, som du kan lave, når regnen kommer, men du stadig har lyst til lidt underholdning.

Bøger og hygge

Gennem årene er bøgerne blevet mindre og mindre populære hos generation efter generation. Det stammer muligvis fra vores skoleår, hvor bøger blev forbundet med lektier, og dermed hjemmearbejde som man ikke havde lyst til, men hvis man fjerner denne forældede tanke om bøger, så kan du faktisk åbne døren til en helt ny verden.

Derudover så kan du gøre det helt gratis. Tag forbi dit lokale bibliotek som for eksempel Jammerbugt bibliotekerne og få oprettet dig selv, så kan du låne bøger når som helst. Du kan også reservere en bred række af bøger hjemmefra, hvis du har noget specielt i tankerne.  

Er du allerede vild med bøger, så kan du overveje at tage forbi bogfestivalen i Ingstrup eller sætte kryds ved den næste, der venter forude.

Film der varer for evigt

I modsætningen til bøger så er film ikke en helt ny aktivitet for nogen. De fleste af os følger med og har set de seneste nye film og serier, som vi er interesseret i, men af en eller anden grund så har mange af os sprunget de gamle klassikere over.

De er meget muligt ikke i den bedste kvalitet sammenlignet med, hvad vi ellers ser omkring os nu, men dialogen, plottet og skuespillet fejler ikke noget. Der er en grund til, at de er klassikere, og hvis du ikke har fået set dem endnu, så kan en regnvejrsdag være det perfekte tidspunkt at få startet.

Photo by wikimedia / CC0

Start for eksempel ud med en film som Casablanca, der går tilbage til 1942, men alligevel har de fleste af os kun hørt om den fremfor set den. Filmen foregår på Rick’s Café Américain, hvor et roulettehjul nygift ægtemand og en opholdstilladelse er store dele af plottet. Mere behøver du ikke at vide, da Casablanca uden tvivl fortjener at blive set, hvis du er i gang med at gå igennem klassikerne. Hovedrollerne bliver spillet af Humphrew Bogart og Ingrid Bergman.

En anden film som de fleste af os kender navnet på, men alligevel ikke har fået set er Breakfast at Tiffany’s (også nogle gange kendt som Pigen Holly) handler om newyorkerpigen Holly, der er på jagt efter den perfekte rig mand. Holly spilles af Audrey Hepburn og filmen går tilbage til 1961.

Har du brug for at bevæge dig længere op, så kan en mellemvej være at vælge den moderne klassiker Titanic, der er baseret på en ægte historie og instrueret af James Cameron med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne.

Hvis du leder efter flere film eller ikke er interesseret i de tre film, så kan du også gå ind og google dig frem til hvilke film, som du er gået glip af, der går under den samme genre. Inde på IMDb kan du finde ratings i forhold til hvilke film, der er mest populære, samt hvilke film har fået den bedste rating af anmelderne. 

Er du mere interesseret i at komme uden for din dør, men stadig ikke komme i nærheden af regnen? Slå dine lokale biografmuligheder op og se om der er nogle film, som du har lyst til at se.

Hvis du er interesseret i at komme ud på en lille udflugt, så kan du også overveje at køre hen til en af byerne i nærheden og lege turist for en dag ved at tjekke deres biograf samt spise muligheder ud – indendørs selvfølgelig.