Tusindvis af unge arbejder på Dagsværkdagen på lokale arbejdspladser i hele landet

Man kan hyre en Dagsværker til forefaldende arbejde på Dagsværkdagen 15. november. Det koster minimum 400 kroner for fem timers arbejde. Foto: Ungdommens Røde Kors
Print Friendly, PDF & Email

Tusindvis af unge arbejder på Dagsværkdagen på lokale arbejdspladser i hele landet

På Dagsværkdagen 15. november tager tusindvis af danske unge én dag ud af skolen for i stedet at arbejde og støtte årets Operation Dagsværk-projekt i Libanon. Det sker på lokale arbejdspladser, på gaden og hjemme hos private.

Gymnasieelever sætter varer på hylderne i Coops butikker, elever fra efterskole sælger arabiske fladbrød på Nørreport Station, mens andre luger ukrudt i haven hos bekendte.

På årets Dagsværkdag onsdag 15. november vælger tusindvis af elever fra ungdomsuddannelser og efterskoler i hele Danmark at tage én dag ud af skolen og i stedet finde et job og tjene penge for at støtte årets Operation Dagsværk-projekt. Projektet, Unge Redder Liv i Libanon, støtter unge, frivillige ambulancereddere i Libanesisk Røde Kors med vigtig træning og uddannelse.

Dæk Dagsværkdagen lokalt
Der vil være mange gode muligheder for pressen til at dække Dagsværkdagen lokalt og interviewe nogle af de elever, som arbejder, ligesom man kan interviewe en repræsentant fra de mange lokale Operation Dagsværk-grupper, der står for at organisere dagen lokalt på gymnasier og efterskoler. 

”Det er vildt smukt, når vi som unge i Danmark går sammen og bruger vores tid og energi på at arbejde og støtte et godt formål – i det her tilfælde andre unge ude i verden,” siger Ella Jacoby på 20, der er frivillig i Operation Dagsværks bestyrelse.

I september var Ella i Libanon for at besøge de unge frivillige ambulancereddere. Her var hun med på nattevagt og i ambulancen, når de rykkede ud for at hjælpe tilskadekomne. Efterfølgende har hun været med ude og holde oplæg på landets gymnasier om årets projekt.

”De unge, frivillige ambulancereddere i Libanon er vildt inspirerende, fordi de har fundet en konkret måde at handle på i en krisetid. Når kriser sker over hovedet på en, er det svært at føle, at man som ung kan blive hørt og skabe forandringer, men det gør de frivillige ambulancereddere faktisk. Jeg håber, at det her projekt kan være en inspiration for os unge i Danmark til også at gøre en forskel.”

Lige nu er to af de frivillige ambulancereddere fra Libanon på besøg i Danmark. Layan og Jad stiller gerne op til interview om deres arbejde som reddere og om årets samarbejde med Operation Dagsværk.

Årets Dagsværkprojekt er i samarbejde med Røde Kors i Danmark og Ungdommens Røde Kors.