Trendforsker: Selv med en grænseåbning vil danskere holde ferie i Danmark

Louise Byg Kongsholm, der er administrerende direktør hos pej gruppen – scandinavian trend institute, der analyserer forbrugertrends og -adfærd.
Print Friendly, PDF & Email

På grund af udbruddet af COVID-19 og den usikkerhed, pandemien medfører, vil mange danskere foretrække at holde ferien i hjemlandet i år – også efter det nuværende indrejse- og udrejseforbud bliver ophævet.

Det vurderer Louise Byg Kongsholm, der er administrerende direktør hos pej gruppen – scandinavian trend institute, der analyserer forbrugertrends og -adfærd.


– Vi befinder os i en hidtil ukendt situation, der kan forekomme skræmmende og som har betydet, at ”plejer” er sat på ”stand by”. Det samme gælder vores måder at agere på – vi søger det nære og trygge, fastslår Louise Byg Kongsholm i en pressemeddelelse udsendt af Sol og Strand Feriehusudlejning.

– Vi vil derfor se, at rigtig mange danskere vælger at holde sig inden for landets grænser – også efter det nuværende indrejse- og udrejseforbud bliver ophævet. Naturen bliver for alvor et fysisk og mentalt frirum for mange mennesker den kommende tid, lyder vurderingen fra Louise Byg Kongsholm. 

Uden at trække direkte paralleller til finanskrisen i 2008, er der flere lighedstegn, når det gælder forbrugernes adfærd, påpeger Louise Byg Kongsholm.

– Under finanskrisen oplevede vi, at mange fandt glæde i at genopdage Danmark og hvor ”staycation” i stigende grad vandt indpas. Det vil vi sandsynligvis også komme til at se nu – dels fordi denne her krise har store økonomiske konsekvenser for den enkelte borger, som derfor ikke føler, at der er økonomisk råderum til en udlandsrejse og dels fordi det føles mere sikkert at opholde sig hjemme på adressen, i sommerhus, på campingplads eller lignende, fortæller hun.