Tredje limfjordsforbindelse rykker tættere på

Rasmus Prehn (A)
Print Friendly, PDF & Email

Socialdemokratiet har netop lanceret et nyt udspil til fremtidens infrastruktur.
.
Af Klaus Hansen

Mindst 70 milliarder mener partiet, der er mulighed for at udmønte til nye motorveje, broer, jernbaneforbedringer og cykelstier over de næste 10 år. 

Med udspillet rykker en Tredje Limfjordsforbindelse tættere på, siger Rasmus Prehn, der er socialdemokratiets transportordfører og i øvrigt valgt og opstillet i Nordjylland. 

“Danmark har brug for en ny, langsigtet og helstøbt infrastrukturplan. Det har den nuværende regering ikke leveret, og vi har landsdele, der er dybt afhængige af en veludbygget infrastruktur. Dagligt kæmper børnefamilier med trængselsproblemer, der stjæler deres sparsomme tid sammen. Og virksomheder overvejer at flytte, fordi vi ikke kan levere den infrastruktur, erhvervslivet har brug for. Planen skal være til gavn for både danskerne og vores erhvervsliv”, siger Rasmus Prehn, trafikordfører for Socialdemokratiet.

“Vi bliver et rigere samfund, hvis vi tør investere i infrastruktur. Det er dyrt. Men det er penge, der er givet godt ud, hvis vi vil sikre mobiliteten og sammenhængskraften i Danmark. Derfor er vi klar til at sætte os i spidsen for de nye planer, og vi er klar til at øremærke mindst 70 mia. kr. til investeringer i infrastruktur og offentlige anlæg over de kommende 10 år. Og med vores grønne udspil, vil vi også sikre, at den grønne omstilling bliver tænkt ind i planen”, siger Rasmus Prehn.

“Jeg vurderer, at vi med denne plan har en oplagt mulighed for at skabe et bredt flertal i Folketinget for en masterplan for fremtidens infrastruktur – herunder en meget snarlig realisering af en kommende ny Limfjordsforbindelse – et projekt der er et kæmpe behov for her i Nordjylland.” slutter Rasmus Prehn.