Tilbageblik: Strik & Drik: Stor succes med mange strikkeglade gæster til ‘Kvinde kend din drue’ i Tinghuset i Fjerritslev

Der var fuldt hus til Strik & Drik arrangementet i Tinghuset torsdag d. 21. april. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email


I et tilbageblik på nogle af de gode historie i de sidste måneder af 2022 finder vi denne – læs eller genlæs den her:

Strik & Drik: Stor succes med mange strikkeglade gæster til ‘Kvinde kend din drue’ i Tinghuset i Fjerritslev


Som de fleste ved, blev strik et stort hit under nedlukningen, og er det stadig – så positive ting har vi trods alt fået med derfra. De fleste elsker at bære en varm og lækker strik, så hvorfor skulle det ikke også være et hit, at kunne lave dem selv?

Til Strik & Drik arrangementet i torsdags d. 21. april med ’Kvinde kend din drue’ som arrangementets tema, var der forskellige ting på programmet – Susanne Kold fra Kronborg Uld præsenterede forskelligt sommerstrik til den nye sæson, og dertil blev forskellige hvidvine med små anretninger til serveret og præsenteret ved René Hjørnet Jensen fra Renés Vin & Grønttorv. Både garn, vin og mad blev naturligvis nydt i godt selskab med andre strikkeglade damer under det flotte loft i den historiske bygning Tinghuset i Fjerritslev.– annonce —

Det var en begejstret formand, der åbnede døren for de ventende glade, snakkende og kreative kvinder, der stod i kø udenfor. – Vi har måttet sige nej den sidste måned, fortæller Ulla Mølbæk, som er formand for Kulturforeningen Tinghuset. Arrangementet har været så populært, at der længe har været udsolgt, og man skulle være hurtig for at nå at få en billet. Ulla Mølbæk bød de mange gæster velkommen og fortalte i den anledning lidt om Tinghusets historie.

Susanne Kold præsenterede herefter forskelligt sommerstrik fra mange dygtige designere. Der blev både vist strikkede T-shirts samt lette og luftige sweatre, der passer til en aften på terrassen. Hun fremviste også nyt garn fra Camarose i 100% hør, fnuglet garn fra Lana Grossa med bl.a. cashmere samt et super lækkert garn fra Permin – Elise, som består af 90% bomuld og 10% cashmere. Ligesom gæsterne i Tinghuset var Susanne også begejstret for arrangementet. – Det var igen en super fin aften, hvor der var stor interesse for de modeller, jeg havde med, fortæller hun. Mangler man nyt lækkert garn til årets sommerstrik, kan man kigge forbi Kronborg Uld, hvor Susanne gladeligt giver en hjælpende hånd.

En koncentreret Susanne Kold fremviser garn og forskelligt sommestrik. Foto: Privat

At strikke og drikke er naturligvis kernen i arrangementet, og derfor blev fremvisningen af garn nydt i selskab med forskellige hvidvine med små anretninger til, som blev leveret af Renés Vin og Grønttorv. På vinkortet var blandt andet Grüner Veltliner, Riesling og Chardonnay, som René Hjørnet Jensen fortalte gæsterne om.

Der dækkes op og gøres klar til gæster. Foto: Privat

En begejstret formand

Formand for kulturforeningen Ulla Mølbæk fortalte under velkomsten om, hvordan Tinghuset i dag har en aktiv bestyrelse, der sørger for mange spændende arrangementer i bygningen. 

Huset blev bygget i 1909 og dannede rammen om Ting og arresthus i Fjerritslev helt op til 2007, hvor domstolen blev nedlagt. Huset er bygget i en skønvirkestil, som var almindelig dengang, og netop bygningens udseende, der er et historisk vidne på nationalromantikkens blandede stilarter, er grunden til, at bygningen i 2007 blev fredet. Det er en fantastisk bygning, der anses for at være både en kulturhistorisk og arkitektonisk perle.

I 2009 købte Jammerbugt Kommune bygningen og Kulturforeningen Tinghuset har siden drevet huset. Det blev genåbnet d. 19. september 2014 og har siden da været samlingssted for spændende foredrag, koncerter, vinsmagninger, og mange andre arrangementer. Desuden er der flere foreninger, der lejer sig ind og holder møder i bygningen, og musikskolen bruger husets lokaler til undervisning.

Ulla Mølbæk lægger vægt på, at Kulturforeningen Tinghuset har en aktiv bestyrelse, som ønsker at skabe spændende arrangementer for alle. Foreningen har i dag 223 medlemmer, og hun nævner, at man altid kan kontakte bestyrelsen, hvis man ønsker at blive medlem eller har ideer til nye tiltag i huset.