Svøm crawl med Aabybro Svømmeklub

Foto: Jammerbugtposten.dk.

Nu kan alle brugere af DGI-Badet lære at svømme crawl. Aabybro Svømmeklub har modtaget en crawlfit-tavle som et led i projekt Bevæg dig for livet – Svømning.

Crawlfit-tavlen er tilgængelig for alle i den offentlige åbningstid. Ved tavlen kan man hente et forslag til svømmeprogram og øvelser, som man så kan prøve i svømmehallen. Der findes programmer i tre niveauer, og hvert niveau består af 12 programmer. Målet er at træne op til at kunne svømme hhv. 200, 1000 eller 2000 meter crawl.

-- annonce ---


Med #CrawlFit kan du selv øve din crawl, men når tavlen er etableret i svømmehallen står Aabybro Svømmeklub klar med råd og vejledning i korrekt crawl og tavlens brug. Også i svømmeklubbens undervisningsafdeling vil tavlen blive brugt til fx at sikre at der altid er alternative træningsinput til svømmere på alle niveauer, når der trænes crawl.

Fleksibelt tilbud til alle svømmere

I svømmeklubben ser man frem til at komme i gang med at bruge crawlfit-tavlen. Formand Mette Abildgaard siger:

– Det er skønt, at Nordea Fonden på denne måde hjælper helt almindelige danskere med at få opøvet deres svømmefærdigheder. Vi vil gennem klubbens undervisning og via et samarbejde med svømmehallen sikre, at brugerne af crawlfit-tavlen har mulighed for at få velkvalificeret feedback af uddannede instruktører.

Caroline Kleemann, udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion uddyber:

– En crawlfit-tavle giver både klubben og svømmehallen mulighed for at tilbyde kvalificeret crawl træning i størstedelen af hallens åbne timer. Vi ønsker sammen med Nordea Fonden og Bevæg dig for livet at give så mange voksne danskere som muligt chancen for at dyrke svømning med fleksible muligheder for at træne færdigheder som fx crawl.

Crawlfit-tavlens fleksible muligheder for træning af crawl-færdigheder imødekommer mange af de ønsker, som moderne forbrugere har til motionsmuligheder i fritiden. Når Aabybro Svømmeklub således har sørget for at få en crawlfit-tavle til byen, så er det netop for at sikre en fortsat vækst i viften af tilbud som klubben tilbyder. Formand Mette Abildgaard siger:

– I vores svømmeklub arbejder vi hver uge med at lære over 500 medlemmer at svømme. Nu får vi mulighed for både at give dem noget ekstra, men forhåbentlig viser vi også de mennesker, der svømmer i den offentlige åbningstid, hvad kvalificeret undervisning betyder for den enkeltes udvikling i bassinet.