Børnefest i Aabybros gader – Både små og store gav den gas på karnevalspladsen

Borgmester Mogens Christen Gade – i skikkelse af ingen ringere end Kong Neptun, bød velkommen til børnekarneval i Aabybro. Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Børnefest i Aabybros gader – Både små og store gav den gas på karnevalspladsen

Solen skinnede og masser af glade børn og voksne i fantasifulde udklædninger befolkede i fredags d. 3. maj Aabybros gader til Børnekarneval 2024.

Med temaet ”Under vandet” var scenen sat til dette års børnekarneval, som børnene rundt om i Aabybros institutioner og hos dagplejerne havde forberedt og glædet sig til.

Fredag d. 3. maj var det tid til at lufte kostumerne. Kl.13.45 blev dagen skudt i gang på pladsen overfor Skipper Clements Børnehave og Vuggestue, hvor borgmester Mogens Christen Gade – i skikkelse af ingen ringere end Kong Neptun, bød velkommen.

Foto: Jammerbugt Kommune

Herefter blev der sunget godt med på karnevalssangene, akkompagneret af Musikskolens showband fra Fjerritslev. Elever fra efterskolen i Aabybro piftede også det hele op med en lille danseopvisning. Og så gik optoget gennem byen med karnevalsgruppen Poco Loco i front.

2000 på karnevalspladsen

Cirka 500 børn og deres medarbejdere fra institutioner og dagplejere i Aabybro – både offentlige og private, udgjorde optoget, og rundt langs ruten gennem centret og via Banestien tilbage til karnevalspladsen stod forældre og bedsteforældre. Da der efterfølgende blev spist kage og drukket saftevand, nærmede deltagerantallet sig 2000.

Foto: Jammerbugt Kommune

Afslutningsvist optrådte børnetryllekunstneren MIGU og vinderne fra MGP på Aabybro Skole.

Festligt og vigtigt for fællesskabet

Dagen blev lige, som den skulle være, og det betyder meget for både store og små, siger Karen-Marie Corneliussen, som er overordnet dagtilbudsleder.

”Store fælles arrangementer, som børnekarnevallet, hvor børn og voksne fra den enkelte institution eller dagplejer mødes på tværs, og hvor familierne også er med, glæder vi os alle meget til. For det første er superfestligt, og for det andet giver det en god følelse af at være en del af en større sammenhæng med mange andre,” beskriver dagtilbudslederen.

Hun sender en tak til alle de fremmødte familiemedlemmer, hvoraf en del medbragte indholdet til det afsluttende fælles kagebord.

Børnekarnevallet 2024 er støttet af Nordeafonden.