Stadig behov for at stoppe sort arbejde

Henrik Krogh Holm
Print Friendly, PDF & Email

Det er ærgerligt, men Rockwool Fondens seneste tal viser, at det sorte arbejde igen stiger. Det giver unfair konkurrence over for de virksomheder, der følger reglerne og betaler deres skat og moms.

Af formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm

Håndværkerfradraget er en rigtig god ordning til netop at gøre det attraktivt at få skiftet vinduer eller gjort rent på regning frem for uden.

Nu hvor det sorte arbejde inden for særligt håndværk stiger, er der behov for igen at udvide listen over opgaver, hvor arbejdslønnen kan trækkes fra, så det ikke kun er grønne og energirigtige håndværkeropgaver, men alt fra malerarbejde til nyt køkken og badeværelse.

Og Venstres forslag om, at ophæve opdelingen mellem service og håndværk i ordningen, så danskerne selv kan bestemme, om de vil bruge deres fradrag til at få passet børnene eller isoleret hulmuren, vil også være med til at gøre det mere attraktivt at få arbejdet udført på regning med betaling af både moms og skat.

Det glæder mig, at de konservative og Dansk Folkeparti nu også bakker om at ophæve opdelingen.

Hvis vi vil have det sorte arbejde til at falde, så skal vi holde fast i håndværkerfradraget, og jo færre begrænsninger, der er i ordningen, jo mere vil det sorte arbejde falde. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn