Skarp og effektiv Nykøbing offensiv straffede hårdt

Print Friendly, PDF & Email

Det var med masser af optimisme, at Jammerbugt FC gik ind til lørdagens top 6 kamp hjemme mod Nykøbing FC, og det med rette. Men desværre endte opgøret i en stor skuffelse for de blåblusede.

Det startede ellers ganske lovende. Få minutter inde i opgøret kom Omar Natami tæt på at bringe hjemmeholdet i front. Et indlæg fra Solomon fra venstre blev stoppet af gæsternes keeper, som dog ikke fik hold på bolden, og den løse bold var Omar Natami tæt på at prikke i mål.

Trods den fine start til Jammerbugt FC, var det gæsterne, der kom foran. Efter 18 minutter fik Jammerbugt FC ikke clearet bolden og Nykøbing FC var hurtige til at slå til. Bolden blev sendt i feltet og her sparkede Sebastian Koch den ind ved forreste stolpe.

Det var gæsternes første og vel også eneste chance i løbet af de første 45 minutter. Ganske vist sad Nykøbing FC meget på bolden, men et velorganiseret Jammerbugt FC-mandskab fik lukket godt ned.

Der var med andre ord flere gode takter og 10 minutter før pausen var Max Møller tæt på at banke en udligning ind efter et fint angreb. Men på ny var Jannich Storch på plads i gæsternes mål.

Bagude 0-1 kunne Jammerbugt FC gå ind til de sidste 45 minutter med en velbegrundet tro på, at der var en vej tilbage i opgøret. Sådan gik ikke.

Præcis som det var tilfældet i det modsatte opgør, havde Nykøbing FC nogle gyldne minutter. Denne gang var 10 af slagsen, hvor falstringerne nettede hele tre gange. Kampen havde været jævnbyrdig indtil det 57. minut. Herfra straffede gæsterne alt, hvad Jammerbugt FC lavede af fejl. Nykøbing FC’s stærke offensiv viste skarphed og effektivitet, og pludselig stod det 0-4.

Først var det en bold i dybden, hvor Jammerbugt FC-defensiven stoppede op og appalerede for offside. Det endte i en friløber til Nykøbings Nicolai Jessen, som øgede til 0-2. Herefter spillede gæsterne sig igennem i Jammerbugt FC’s venstresiden og foran mål kunne en fri Mathias Kristensen prikke det flade indlæg i nettet til 0-3. Tre minutter senere viste samme Mathias Kristensen sin skarphed igen. Denne gang på et direkte frispark, der blev sparket flot i mål fra kanten af feltet.

Bagude 0-4 fik Jammerbugt FC hanket lidt op i sig selv og fik stabiliseret tingene, men vejen tilbage i opgøret var væk. Jammerbugt FC havde nogle muligheder for at pynte på resultatet, men tingene ville ikke lykkes.

Med tanke på søndagens årlige skifte fra sommer til vintertid var de fristende at stille uret en time tilbage allerede lørdag eftermiddag og starte forfra. For helt skidt var det bestemt ikke startet. Men sådan sluttede det altså. Effektive, og velspillende, Nykøbing FC gjorde det således også til 0-5 i kampens sidste minutter. Lidt for let spadserede Nykøbing FC igennem et slukøret Jammerbugt FC-mandskab og prikkede den sidste pind ind.

Slutfløjtet lød og så kom regnen fra de tunge skyer, der var trukket ind over Jammerbugten. Et ellers velbesøgt Sparekassen Danmark Arena blev hurtigt tømt. Mørket faldt på og måltavlen blev slukket. Fokus skal nu hurtigt rettes mod næste udfordring, som er Esbjerg fB på udebane den kommende fredag.

Jammerbugt FC – Nykøbing FC: 0-5 (0-1)
18’ 0-1 Sebastian Koch, Nykøbing FC
57’ 0-2 Nicolai Jessen, Nykøbing FC
64’ 0-3 Mathias Kristensen, Nykøbing FC
67’ 0-4 Mathias Kristensen, Nykøbing FC
86’ 0-5 Sebastian Koch, Nykøbing FC

Jammerbugt FC: Marcus Bundgaard Sørensen – Aleksander Nilsson, Moussa Kamara (Emil A. Nielsen), Nikolaj Lyngø, Mads Larsen (Daniel Mortensen), Solomon Onome Ogberahw (Mubaarak Nuh) – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, David Edvardsson, Omar Natami (Frederik Høgh) – Max Møller (Sead Gavranovic). Ikke benyttet: Benjamin Schubert, Marcus Sloth Jørgensen.