Sådan kommer juletrafikken til at se ud på Storebæltsbroen

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Julen nærmer sig, og det betyder travlhed på vejene, når de danske trafikanter pakker bilen og krydser landet. Godt 230.000 biler ventes at køre over Storebælt fra den 22. til 27. december. Her kan du se, hvordan trafikken fordeler sig i juledagene.

Dagene omkring juleaften er traditionelt nogle af årets travleste rejsedage på broen. Sund & Bælt forventer, at de to største udrejsedage bliver den 22. og 23. december, hvor flest trafikanter kører fra Sjælland mod Fyn/Jylland. Den helt store hjemrejsedag bliver den 26. december.

Travl jul på broen
I gennemsnit kører godt 37.000 køretøjer over Storebæltsbroen om dagen, men søndag den 22. december forventes trafikken at runde hele 44.000 biler, og den 26. december kommer mere end 48.000 biler til at krydse bæltet.


– Traditionen tro bliver der travlt i Storebælts betalingsanlæg i juledagene, men du kan roligt køre hjemmefra, når det passer familien. Vi bemander betalingsanlægget efter trafikprognoserne, så vi er altid klar til at tage imod juletrafikanterne, lover Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

Kom hurtigere og billigere over broen
Hvis man ønsker at komme både hurtigere og billigere på juleferie, er der råd at hente.

– Man sparer over 50 kr. pr. tur, hvis man betaler med BroBizz eller nummerplade. Det kan jo blive til mange penge – og så er der til en ekstra mandelgave, siger Jens Kjær Nielsen og fortsætter.

– Vi har også en julegave til vores nummerpladekunder. I starten af 2020 går det nye betalingsanlæg i luften. Det betyder, at de kunder, der betaler med nummerpladen, ikke længere skal køre i de blå kortbaner. De kan komme hurtigere over broen i vores nye grønne Ekspres-baner.

I det nye betalingsanlæg udvides antallet af Ekspres-baner, hvor både bizz- og nummerpladekunder kan betale, fra 4 til 6 baner. Hastigheden i banerne øges til 50 km/t.

Gode råd til din køretur i julen

  • Har du fået nyt betalingskort? Hvis dit betalingskort ikke er aktivt, risikerer du, at bommen ikke går op. Opdatér de kortoplysninger, der er tilknyttet din BroBizz eller PayByPlate.
  • Tilmeld din nummerplade til PayByPlate. Det tager kun 20 min., fra du tilmelder dig, til du kan betale med nummerpladen på Storebælt.
  • Rengør din nummerplade, inden du kører. Specielt i snevejr kan det være problematisk at aflæse nummerpladen.
  • Hold ekstra godt øje med vejrudsigten og kør i god tid.
  • Se den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk
  • Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk, Twitter (@sbaelt), Storebælts Facebook, trafikradio eller tilmeld dig vores SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).
  • Kør forsigtigt og hold god afstand til de forankørende