Ridelejr i Han Herreds Hestesportsklub – en uge med godt humør, solskin, beskidte hænder og gummistøvler

Ridelejr 2022 i Han Herreds Hestesportsklub var en stor succes for både børn, voksne og heste. Privatfoto.

Traditionen tro blev der afholdt ridelejr i Han Herreds Hestesportsklub, med alt hvad der hører til af ridetimer, rundbold og slikspisning i telte og campingvogne. Det var en hyggelig uge med både regn og sommervejr, og traditionen tro sluttede ridelejren med en springkonkurrence for både små og store ryttere.

Lørdag den 25. juli mødte en masse hesteglade børn op med telte, campingvogne, ridetøj og masser af slik, da ridelejren startede. Ridelejren er en god tradition, som både børn og voksne holder af – der er masser af frivillige med sin daglige gang på rideskolen, som stabler ridelejren på benene, og det er skønt også som tidligere rytter at have en undskyldning for at vende tilbage og give en hånd med. Torsdag d. 30. juli sluttede ridelejren med en springkonkurrence, og derefter stod den på at pakke campingvogne og telte ned og fragte både børn og heste hjem igen.

-- annonce ---
Stemningsbilleder fra ridelejren 2022. Der spilles rundbold i ridehuset, ristes skumfiduser og spises kage. Privatfoto.

En ridelejr for store og små – såvel ryttere som heste

Hvert år er det muligt at melde sig på a-lejren og b-lejren, hvoraf den ene er for de større børn, der overnatter lørdag til torsdag, mens den anden er for de mindre, som gerne vil nøjes med en enkelt overnatning. Alderen spænder bredt på ridelejren. – Den mindste er fire år gammel, og den ældste er fjorten, fortæller Trine Henriksen, formand for Han Herreds Hestesportsklub. Der er plads til alle, og de ældste ryttere er gode til at hjælpe de mindre.

Springkonkurrence. De ældre ryttere er gode til at hjælpe de små. Privatfoto.

Under ridelejren har man naturligvis en del ridetimer, og Trine fortæller, at de fem ridehold på a-lejren havde haft omkring 40 timers undervisning sammenlagt, da det blev torsdag. Udover rideundervisning var der også masser af andre aktiviteter. Der blev afholdt ryttermærke-teori, og man havde dermed også mulighed for at tage ryttermærkeprøverne, som giver rytteren basal viden om at passe heste, og som også gør rytteren stævneklar. Derudover var der flettekursus, hvor man lærer at gøre hestene klar til stævner, og der var selvfølgelig også en striglekonkurrence, hvor den hest, der er vasket og flettet flottest, vinder.

Ridelejren sluttede med en springkonkurrence torsdag. Privatfoto.

Udover ride- og hestefaglige kurser, var der også plads til massevis af hygge. Om aftenen blev der spillet kortspil og spist slik, om eftermiddagen blev der serveret kage i rytterstuen, og de fleste varme aftener gik med at spille rundbold. Selvfølgelig var der også masser af spring på egne ben, og der var rigeligt med tid til at tage en slapper i teltet eller campingvognen.

Der grilles pølser i den lejede pølsevogn. Privatfoto.

Tirsdag fik ridelejren besøg af Falck, som havde vandkanonen med, og vandkampen var dermed begyndt. Heldigvis er der rigeligt med plads på en rideskole, så hele dressurbanen blev taget i brug. Derudover blev rundbold til hest prøvet af, og onsdag blev dagen brugt i Fjerritslev Svømmehal.

Stemningsbilleder fra vandkrig tirsdag, hvor der var besøg af Falck. Privatfoto.

I hestens og frivillighedens tegn

En ridelejr kommer ikke på benene uden hjælp fra mange forskellige frivillige. Forældre og andre frivillige hjælper til og skiftes til at lave aftensmad, bage kage og mange andre ting. Derudover skiftes forældrene til at sove på rideskolen, så børnene ikke er overladt til sig selv. Det er skønt, når forældrene hjælpes ad og tager det tunge slæb, og så er der andre hestekyndige hjælpere, som giver en hånd med i stalden og på ridebanen. – Der er en stor bunke nuværende og tidligere ryttere, som kommer og hjælper til med at tage sig af undervisningen, fortæller Trine, der selv er tovholder på ridelejren, og som er glad for den store opbakning.

En flot solnedgang ses fra stalden. Privatfoto.

Det blev en god uge for både børn, voksne og heste med masser af hygge og flotte outfits i form af shorts og gummistøvler. Som sædvanlig kan man godt regne med, at succesen bliver gentaget næste år, så man kan allerede nu sætte kryds i kalenderen.