Reglerne for parkering af tunge køretøjer og campingvogne skærpet i Jammerbugt Kommune

Borgmester Mogens Gade
Borgmester Mogens Gade. Foto: Jammerbugt Kommune


Reglerne for parkering af tunge køretøjer og campingvogne skærpet i Jammerbugt Kommune

Efter borgerhenvendelser omkring generende parkering af tunge køretøjer og campingvogne har Jammerbugt Kommune besluttet at indføre skærpede regler på området.

-- annonce ---


Jammerbugt Kommune har modtaget henvendelser fra borgere vedr. parkerede lastbiler og campingvogne. Borgerne oplever det som generende, når der holder lastbiler med køleanhængere i tomgang tæt ved beboelse og larmer om natten og tidligt om morgenen. Også parkerede campingvogne kan være et problem, da de kan skabe farlige situationer og tage oversigt, når de parkeres langs veje.

Færdselslovens generelle regler omkring standsning og parkering giver ikke mulighed for at løse problemerne. Færdselsloven giver dog mulighed for at indføre lokale parkeringsregler. Og denne mulighed har Kommunalbestyrelsen besluttet at benytte sig af.

”Vi har i lighed med andre kommuner besluttet at indføre en parkeringsbekendtgørelse, der gælder for Jammerbugt Kommune, så vi kan afhjælpe de problemer og de gener i forhold til parkering af tunge køretøjer og campingvogne, som vi den seneste tid har fået borgerhenvendelser omkring”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

De nye parkeringsregler i Jammerbugt Kommune betyder, at bl.a. køretøjer der vejer over 3500 kg (lastbiler, busser m.v.) og traktorer i tidsrummet kl. 19-06 ikke må parkeres på veje i beboelsesområder og på veje med højere hastighedsgrænse end i byzoner. Uden for tidsrummet må de pågældende køretøjer ikke parkeres i mere end fire timer.

Derudover er det besluttet at campingvogne og trailere maksimalt må parkeres på veje og parkeringspladser i 48 timer, medmindre andet er tilladt ved afmærkning

Overtrædelse af parkeringsbekendtgørelsen bliver håndhævet af politiet i lighed med færdselslovens øvrige parkeringsbestemmelser, og der vil således være en afgift forbundet med overtrædelse.

LÆS OGSÅ: Lokalplan for boligområde ved Sulstedvej i Nørhalne vedtaget 

2 KOMMENTARER

  1. Dejligt at byrådet i Jmmerbugt Kommune sætter pris på os lastbilchauffører som sover i bilen 4-5 nætter om ugen, for bla at servicere de virksomheder og borgere som er beliggende i kommunen…

    Ja prisen må jo være 2.040 kr I parkeringsbøde, hvis man ikke lige kan finde en rasteplads I nærheden…

    Det er sgu til at brække sig over, ingen andre erhverv er så udskældt som mit, men kun de færreste erhverv er lige så vigtige (hvid man kikker på berøringsflade etc)…

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn