Pointen skal stå skarpt: Mød moderatorerne for Political Festival of Europe

Foto: Political Festival of Europe


Political Festival of Europe er vært for over 100 debatter på Festivalscener i denne uge. Til at styre debatterne er der mange dygtige moderatorer til stede. Moderatorerne er bindeled mellem publikum og debattørerne, og skal sikre at debatterne kommer godt i gang og trygt i havn.

Til at omfavne alle de mange debatter indenfor de syv temaer, er der brug for eksperter med fagspecifik viden og fra forskellige baggrunde, alt fra journalister til en Jean Monnet professor.

-- annonce ---


En af eksperterne er Lani Bannach fra Well U Trading, som skal moderere ni debatter på Business og Tech & Health Stage:

”Det europæiske folkemøde er unikt, idet det bringer forskere, politikere, erhverv og borgere sammen på et smukt sted for at debattere udfordringer og muligheder indenfor højaktuelle problemstillinger i samfundet på tværs af landegrænser. Når man selv arbejder internationalt og i multidisciplinære teams, så er det herligt af få opgaven at motivere og moderere en dialog på tværs af fag- og interesseområder.”

Forskere, politikere, erhverv og borgere

Indenfor klima, energi og bæredygtighed har Joachim Steenstrup fra Eurowind Energy, Søren Bjerregaard Pedersen fra Hydrogenvalley, Lars Jøker fra Port of Aalborg, Ole Rydahl Svensson fra Green Power Denmark og Chresten Heide-Anderson fra EPS sluttet sig til som moderatorer. Anette Nørgaard bidrager med erfaring indenfor performance i ind- og udland, og moderer på debatten om musikkens verden. Med deres ekspertise er de ovenstående med til at moderere debatterne på både et meget teknisk, men også folkeligt plan.

For Lani Bannach er opgaven med at gøre det forståeligt for publikum også et stort personligt mål i sig selv:

”Som moderator prøver jeg at sætte mig i tilhørernes sted. Emnerne er højaktuelle og debattørerne er stærke på deres felt, men ofte med modsatrettede holdninger. Mit succeskriterie på tilhørernes vegne er, at generere eftertænksomhed, måske endda nysgerrighed – og hvis det går vildt for sig, så gerne en dialog. Jeg ser frem til et fantastisk event i smukke omgivelser og til at møde rigtigt mange deltagere og tilhørere! Kom og sig hej!”

Med den akademiske baggrund moderer også professorerne Søren Dosenrode og Brian Wæhrens Vejrum fra Aalborg Universitet og Rune Hartmann fra Aarhus Universitet, samt lektor Jakob Dyrman fra Vesthimmerlands Gymnasium.

Derudover er Festivalen også besat med journalister og kommunikationsfolk, der lever af at stille spørgsmålene til daglig, såsom Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, Thomas Lauritzen, podcast vært og journalist ved Altinget, og pressechef i journalistforbundet, Charlotte Harder. De bliver suppleret af tv-vært på TV2 Nord Pia Kjeldgård Beltoft og radiovært på DR P4 Nordjylland Ralf Dahl. Til de tekniske debatter har vi Peter Christian Bech-Nielsen, Chefredaktør på techmediet Radar – og på klimadelen har vi hjælp fra chefredaktøren på The Green Fix i Bruxelles, Cass Hebron, og Narcis George Matache fra Last Week in Denmark.

For debatterne med fokus på demokrati, udenrigspolitik, EU og menneskerettigheder, har vi mange engagerede moderatorer, alt fra politiske skud til direktører og formand for internationale organisationer – og det tæller blandt andet: Zoe Elkær Nicot fra European Debate Initiative; Stine Bosse, formand for Europabevægelsen og Festivalen; Jens Kristian Lüitken, næstformand i Europabevægelsen; Charlotte Flindt Petersen, Direktør for Dansk Udenrigspolitiske Selskab; formand og næstformand i Helsinki-komitéen, Asbjørn Storgaard og Leif Lønsmann; Lisbeth Pilegaard, Direktør på det Danske Institut for Partier og Demokrati; Casper Hedegaard, generalsekretær for Europabevægelsen; Mick Scholtka og Jacob Blasius, fra Danske Studerende Fællesråd.

Gældende for alle moderatorerne er, at de brænder for at styrke den demokratiske samtale på tværs af grænser, og glæder sig til at tage imod jer.

“Det er et fantastisk line-up af moderatorer, der alle vil forsøge at komme frem til debatternes pointer på bedste vis. Det kan heldigvis ske på alle mulige måder. Nogle vil måske være meget direkte i deres spørgsmål, mens andre måske vil engagere sig med personlige betragtninger omkring debattens tema – så spændende bliver det i hvert fald,” lyder det fra Torben Nørgaard, program– og mediekoordinator ved Political Festival of Europe.