Pointdeling i tæt og intenst lokalopgør

Marcus Sloth
Marcus Sloth Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC

Der var vind i sejlene og liv på lægterne, da Jammerbugt FC og Hobro IK onsdag aften, efter års pause, genoplivede lokalopgøret mellem de to mandskaber. Og det bød på masser af fight, intensitet, spænding og en hektisk afslutning.

Spillet var måske ikke så pænt og poleret, men det var præcis, som det skulle være i et sådan opgør. Og Jammerbugt FC, der havde sæsonens første NordicBet Liga sejr i ryggen, startede kampen godt. Efter fem minutter forsøgte Sead Gavranovic sig fra kanten af feltet, men fik ikke et ordentlig træf på bolden.

-- annonce ---

De blåblusede fik lagt et tidligt pres på gæsterne og minutter senere fangede Bardhec Bytyqi Hobros keeper på afveje uden for feltet, men inden der blev plads til en afslutning, var de gulblusede hurtigt tilbage og bakke deres målmand op.

Hobro ville også være med og da kampen rundende et kvarter var gæsterne nærgående for første gang. Her blev det farligt efter et hjørnespark, hvor et par afslutninger blev blokeret i et tæt pakket felt.

Men det var Jammerbugt FC, som havde styringen i de største perioder af 1. halvleg. Alligevel var det Hobro IK, som bragte sig i front. Der var spillet 28 minutter, da Jammerbugt FC-defensiven tøvede og blev straffet.

Gæsterne tog et hurtigt indkast og sendte en flad bold i feltet mod forreste stolpe, hvor Hobros Danny Amankwaa var hurtigst i opfattelsen og rettede bolde af mod mål. Her smuttede den ind ved foden af den ene stolpe. Det var gæsternes første rigtige store chance og egentlig burde situationen ikke være blevet farlig, men Hobro IK udnyttede den til fulde og havde nu overtaget.

Det var dog kun for et kort øjeblik. Jammerbugt FC svarede hurtigt igen. Efter at have sundet sig et par minutter, fandt Jammerbugt FC tilbage til styringen og udligningen kom hurtigt.

De blåblusede fastholdt et pres fremme ved gæsternes felt og angreb over flere omgange. Det resulterede en nedfaldsbold til Marcus Sloth, som headede den frem i feltet, hvor angriber Frederik Høgh på fornem vis fik vendt rundt på en tallerken og elegant flugtede bolden i kassen. Lidt af en perle, men mest af alt vigtigt.

Faktisk gentog Frederik Høgh succesen kun et minut senere, men denne gang blev der vinket offside. Jammerbugt FC fik øget presset i denne fase og fik lagt et fornuftigt tryk på gæsterne. Det var dog en jævnbyrdig affære og med godt fem minutter til pausen måtte Marcus B. Sørensen strække sig i Jammerbugt FC-målet for at tippe en bold forbi.

Spillet efter pausen blev mere duel præget. Der var mindre kontrol og mere intensitet. Og den steg kun, som kampen skred frem, og i hektisk afslutning, hvor begge hold ihærdigt jagtede alle tre point, blev det en meget åben kamp, på grænsen til tjubang-fodbold. Her havde man fornemmelsen af at alt kunne ske.

Første del af 2. halvleg havde ikke budt på mange chancer, men som spillet bølgede frem og tilbage mod kampens afslutning, var der gode muligheder i begge ender. Bardhec Bytyqi havde gode chancer efter velspillede angreb med de øvrige offensive Jammerbugt FC-spillere. Marcus Sloth havde en mulighed fra distancen.

I den anden ende havde Marcus B. Sørensen et par gode redninger og bidrog til at hive det ene point i land, nu hvor det ikke kunne blive til alle tre.

Et spændende lokalopgør var blevet genoplivet med fuldt knald på og med en fair pointdeling. Nu er det tid til at restituere – og det skal gå stærkt. Allerede søndag er der kamp igen. Her gælder det endnu en stor mundfuld. Nemlig AC Horsens på udebane. Men med fem point på kontoen og med fine præstationer har den blå skabt et fornuftigt udgangspunkt før endnu en stor udfordring.

Jammerbugt FC – Hobro IK: 1-1 (1-1)
28’ 0-1 Danny Amankwaa, Hobro IK
33’ 1-1 Frederik Høgh, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Daniel Mortensen, Nikolaj Lyngø, Søren V. Pedersen, Mads Larsen (Emil A. Nielsen) – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, Marcus Sloth (Max Møller), Sead Gavranovic (Aleksander Nilsson) – Mubaarack Nuh (Omar Natami), Frederik Høgh (Michael Stokbro). Ikke benyttet: Nicolai Vinter Christensen, Moussa Kamara