Ny udstilling Paper Art People

Will Kurtz omgivet af sine papirskulpturer, som han opbygger i avispapir fra New York Times. Inspirationen finder han i New Yorks gader, den almindelige amerikaner, det uskønne og tilfældige møder mellem mennesker.
Will Kurtz omgivet af sine papirskulpturer, som han opbygger i avispapir fra New York Times. Inspirationen finder han i New Yorks gader, den almindelige amerikaner, det uskønne og tilfældige møder mellem mennesker

Ny udstilling: PAPER ART PEOPLE
7. oktober 2021 – 25. september 2022

Papir er stærkt, men det er også skrøbeligt. Skulpturerne i udstillingen viser begge sider og fremkalder en umiddelbar eksistentiel refleksion hos beskueren.

-- annonce ---

Papirskulpturer af menneskekroppen er omdrejningspunktet i ny udstilling på Museum for Papirkunst som åbner til oktober. De fire medvirkende internationalt anerkendte papirkunstnere arbejder med papirskulpturer af menneskekroppen på hver deres måde:

Vally Nomidou (GR) bygger sine skrøbelige og hudagtige overflader op i lag af papirmaterialer, som danner en nærværende og poetisk fortælling om menneskekroppen og dens erfaringer.

Will Kurtz (US) tapetserer og pap-machérer sine kæmpe skulpturer af lokale New York’ere ved brug af New York Times og skildrer vilkårene for de skæve eksistenser i den vestlige storby.

Warren King (US) bygger sine menneskefigurer i brunt pap og fortæller historier om forfædre, traditioner, migration og menneskelig visdom.

Felix Semper (US) vender papiret og bygger sine skulpturer af pop-idoler op i vandrette lag der skjules af skulpturens masse, men som er udtrækbare og overraskende.

Tilsammen viser udstillingen mangfoldigheden i kunstnernes brug af papirmediet og dets evne til at fortælle konkrete og almene historier om menneskelivet og kroppen, som gør dig nysgerrig og eftertænksom.

I museets Papirværksted kan du selv arbejde med papir og skulptur og fortælle din egen historie. Se nyt om udstillingen, artist talks mm. på www.museumforpapirkunst.dk

Udstillingen vises 7. oktober 2021 – 25. september 2022.

Udstillingen skabes i samarbejde med udstillingsarkitekt Tina Midtgaard.

Paper Art People er støttet af Region Nordjyllands store kulturpulje, Den Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og United States Embassy Copenhagen.

OM MUSEUM FOR PAPIRKUNST

Besøg Nordens eneste specialmuseum for papirkunst og oplev en ny og overraskende verden udfolde sig. Museet viser både den permanente udstilling med imponerende psaligrafiske værker af Bit Vejle og temporære udstillinger af anerkendt papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk fra hele verden. Mange spændende aktiviteter for børn i museets Papirværksted og PAPER-PLANE AIRPORT BLOKHUS. Hyggelig Café og Museumsbutik.