Øget fokus på IT-færdigheder hjælper ledige i Jammerbugt

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk

Alle sidder dybt koncentreret. Enten med en tablet i hånden eller foran en computer.

Emil Bech Jensen, som er underviser på IT-kurset, har lige givet kursisterne en ny opgave, som de alle ivrigt går i gang med at løse. Læringskurven er stejl, men humøret er højt, og der bliver arbejdet hårdt.

-- annonce ---

Jobcenter Jammerbugt har sammen med HF&VUC NORD etableret kurset, der strækker sig over en uge. Forløbet er igangsat for at imødekomme arbejdsgivernes efterspørgsel på IT-færdigheder.

-Vi har lært en masse om Google og dens funktioner; Gmail, kalender, Docs, Sheets, Chrome. Ting som man aldrig har lært, når man er i min alder, fortæller Charlotte, en af kursets 12 kursister, der har dét til fælles, at de alle sammen er +50 år og pt. står uden arbejde.

Charlotte, der har været rigtig glad for kurset forsætter, vi på 50+ bliver tit valgt fra pga. vores alder. Nu kan vi tilføje lidt ekstra til cv’et – grundlæggende IT-kendskab, som mange arbejdspladser ’forventer’ man har.

-Jeg kan bruge mine nye kompetencer i forbindelse med ansøgninger, og nu har jeg et større overblik og en bedre forståelse for, hvordan programmerne bruges og hvordan de taler sammen. Det har været nogle virkelig gode lærere og en god undervisning, fortæller Janne, deltager på IT-kurset.

Hos Jobcenter Jammerbugt kan man også se fordelen i at tilbyde IT-kurser til sine ledige borgere.

-Ved at styrke borgernes IT-færdigheder, giver vi dem nogle ekstra strenge at spille på i forbindelse med deres ansøgninger, og samtidig bliver de mere selvkørende i brugen af f.eks. Jobnet. Det er en win-win-situation, fortæller Merethe Carlsen, der er personlig jobformidler på Jammerbugt Jobcenters særligt indsats for målgruppen 50+.

At forløbet har været en succes, afspejles også i evalueringen. Alle deltagere har svaret JA til spørgsmålet om de ønsker et nyt forløb. Derfor gentager Jobcenter Jammerbugt og HF&VUC NORD succesen til november.