Nyt autismetilbud i Jammerbugt Kommune

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune opretter nyt autismetilbud i Halvrimmen for fortsat at kunne tilbyde borgerne i målgruppen et dagtilbud i deres hjemkommune.

Gennem mange år har Autismecenter Nord-Bo og Jammerbugt Kommune haft et godt samarbejde. På grund af en omstrukturering hos Nord-Bo skulle ca. 25 af kommunens borgere, der er tilknyttet Jobcenter Jammerbugt, flytte til Aalborg Kommune, og det gav anledning til at sætte fokus på et kommunalt autismetilbud lokalt i kommunen.

”Jeg vil gerne kvittere for samarbejdet med Nord-Bo, som har fungeret godt. Men da flere af vores borgere skulle flytte ud af kommunen, valgte vi at se på, hvordan vi fortsat kan sikre borgerne et dagtilbud i Jammerbugt Kommune, så de fortsat han være i nærheden af deres hjem og vante omgivelser, det har stor betydning. Og det er lykkedes, så vi nu får et kommunalt autismedagtilbud på Halvrimmen Skole”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Det nyt tilbud starter 1. maj i år, og de borgere, som skal starte i kommunens nye tilbud, har fået besked.

I dagtilbuddet vil der både være tilbud til borgere tilknyttet jobcentret, borgere i beskyttet beskæftigelse og generelle aktivitetstilbud.

I forbindelse med oprettelsen af dagtilbuddet starter Jammerbugt Kommune et samarbejde op med lokale virksomheder om indsatsen, da det er hensigten, at en stor del af den beskæftigelsesrettede indsats gerne skal gennemføres i samarbejde med lokale virksomheder.

”Vi ser frem til at komme i gang med opgaven. I tæt samspil med borgere, pårørende, virksomheder og andre samarbejdspartnere vil vi sikre en høj faglig kvalitet i dagtilbuddet”, fortæller Mogens Christen Gade.

I tilknytning til autismetilbuddet i Halvrimmen har Jammerbugt Kommune ansat en kommende afdelingsleder. Den nye leder er Andreas Overgaard, der har ti års erfaring som leder på netop Autismecenter Nord-Bo. Andreas skal være med til at sikre det højt faglige og specialiserede niveau og kender allerede mange af de borgere, som starter i det kommunale autismetilbud til maj. Andreas starter i jobbet fredag 15. marts. Foran sig har han en stor opgave, sammen med en række kommunale samarbejdspartnere, med at få autismetilbuddet etableret inden opstarten.

”Jeg er ualmindelig tilfreds med, at det er lykkes Jammerbugt Kommune at tiltrække en kompetent og erfaren leder til tilbuddet. Det giver et grundlag for høj faglighed og en stabilitet for de borgere, der skal flytte”, udtaler Sundheds- og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen.