Migatronic leverer bedste resultat siden 2007

Foto: Migatronic
Print Friendly, PDF & Email

Migatronic-koncernen har i dag offentliggjort årsregnskabet for 2018. Foruden en forventet omsætningsvækst på 5% til 330,4 mio. kroner viser regnskabet en markant stigning på 43% i overskuddet før skat (EBT) til 15,0 mio. kroner, hvilket er koncernens bedste resultat siden 2007. Fremgangen skyldes ikke mindst en vellykket produktudviklingsstrategi inden for svejseautomatisering.

Migatronic-koncernen, som omfatter moderselskabet Migatronic A/S, datterselskabet Migatronic Automation A/S samt en række udenlandske salgsdatterselskaber, kom ud af regnskabsåret 2018 med det bedste resultat de seneste 11 år. Omsætningsvæksten var på forventede 5% og landede på 330,4 mio. kroner, mens resultatet før skat (EBT) viser en markant stigning på 43% til 15,0 mio. kroner.

Niels Jørn Jakobsen, der er adm. direktør for Migatronic-koncernen

Vi er glade for at kunne aflægge endnu et positivt regnskab, der indfrier de fremsatte forventninger i forhold til både omsætning og indtjening. Trods hård konkurrence både lokalt og internationalt har vores produktgrupper klaret sig godt i 2018, og vi har oplevet fremgang i hovedparten af vores europæiske salgsdatterselskaber og på en række importørmarkeder. Vi er derfor overbeviste om, at både vores organisation og produktportefølje er i rigtig god form, forklarer Niels Jørn Jakobsen, der er adm. direktør for Migatronic-koncernen.

Koncernens primære forretningsområder omfatter manuel svejsning og tilbehør, automatiserede svejseløsninger samt service – og særligt markedet for svejseautomation er i vækst i disse år. Det afspejler sig også i Migatronic-koncernens regnskab, hvor salget af både mindre standardiserede svejseautomatiseringsløsninger samt store kundetilpassede automationsanlæg fra Migatronic Automation gik markant frem.

– Efterspørgslen efter vores standardiserede automationsløsning CoWelder, som er en fleksibel svejseløsning til omskiftelig produktion, har været stærkt stigende det seneste år, og vi er i den grad lykkedes med at ramme et behov hos de mange små og mellemstore produktionsvirksomheder, der måske ikke tidligere har haft automatisering i overvejelserne. I 2018 har vi udvidet paletten af standardiserede svejseautomatiseringsløsninger yderligere, og vi har derfor fortsat store forventninger til markedet inden for mindre kollaborative svejserobotter, fortæller Niels Jørn Jakobsen og fortsætter:

Migatronic Automation har samtidig oplevet en markant udvikling i ordretilgangen på større automationsprojekter, og selskabet har i 2018 øget sin omsætning med intet mindre end 35%, og resultatet er blevet væsentligt forbedret i forhold til året før. Det tegner derfor godt for Migatronic Automation, som har oplevet en markant fremgang siden andet halvår af 2017.

Svejseautomatisering er da også et område, som Migatronic-koncernen har satset på i mange år. Migatronic Automation blev således stiftet helt tilbage i 1985, og den kollaborative svejserobot CoWelder er blot det seneste eksempel på en vellykket produktudviklingsstrategi, der har bragt koncernen på forkant med både markedsudviklingen og den teknologiske udvikling.

I 2018 investerede Migatronic således ca. 8 mio. kroner i produktudvikling, hvilket er i tråd med de seneste års høje investeringsniveau:

Vores mål er at drive udviklingen inden for svejseteknologi, og det kræver løbende investeringer. De har dog allerede givet solide afkast, og det kommer bl.a. til udtryk i det forspring, vi har opbygget i forhold til mange af vores konkurrenter inden for små standardiserede svejseautomatiseringsløsninger, hvor CoWelder’en fremstår som det lysende eksempel. Generelt er vi i dag mere fokuserede på software end hardware, når det kommer til udvikling og optimering af svejseløsninger – og derfor forventer vi yderligere vækst i fremtiden, slutter Niels Jørn Jakobsen.

Fjerritslev-virksomheden Migatronic

I 2019 forventer Migatronic-koncernen en omsætningsvækst på mellem 4-8% samt et resultat før skat i niveauet 13 til 18 mio. kroner.