Langt flere pensionsmillionærer blandt danske lønmodtagere

Pension - Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Antallet af pensionsmillionærer blandt faglærte og ufaglærte lønmodtagere skyder kraftigt i vejret i disse år. Knap 90.000 medlemmer af Industriens Pension eller PensionDanmark har nu over 1 mio. kr. på pensionskontoen i et af selskaberne.

Pensionsformuerne for danske arbejdere vokser massivt i disse år, og det samme gør antallet af pensionsmillionærer. Efter en god start på investeringsåret i 2019 har 89.641 medlemmer af Industriens Pension eller PensionDanmark nu over én mio. kr. stående på pensionskontoen i et af selskaberne.

For fem år siden var det tilsvarende tal blot omkring 8.000 medlemmer, så antallet af pensionsmillionærer i selskaberne er blevet mere end tidoblet siden 2014.

Mange lønmodtagere har desuden opsparing i flere forskellige pensionsselskaber, så antallet af pensionsmillionærer er reelt væsentligt større, end det fremgår af selskabernes egne tal.

Langt flere pensionsmillionærer i fremtiden

De to pensionsselskaber repræsenterer bl.a. medlemmer af fagforbund som 3F, Dansk Metal, Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Fødevareforbundet NNF. Medlemmernes voksende pensionsformuer hænger både sammen med mange års høje afkast og med en gennemsnitlig opsparingsperiode, der bliver længere og længere.

”Det er nu, at vi for alvor ser effekten af systemet med arbejdsmarkedspensioner. Der er fuld fart på danske lønmodtageres pensionsformuer i disse år, og vi vil få langt flere pensionsmillionærer i fremtiden. Det er en virkelig god udvikling for både den enkelte og hele samfundet,” siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Steg med 20.000 sidste år

Både Industriens Pension og PensionDanmark er forholdsvis unge selskaber med formuer, der fortsat er under opbygning. I takt med, at der bliver stadig flere år til at forrente lønmodtagernes formuer, vil der blive flere medlemmer med store pensionsformuer. Alene det seneste år er antallet af pensionsmillionærer i de to selskaber vokset med ca. 20.000.

”Det er meget positivt, at alle almindelige lønmodtagere nu kan se frem til en økonomisk tryg alderdom. De fleste vil kunne opretholde deres hidtidige levestandard, så der stadig er råd til rejser eller sommerhus, når de går på pension. Det er takket være arbejdsmarkedspensionerne, som er den største socialpolitiske landvinding i nyere tid,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

I dag udgør medlemmernes pensionsindbetalinger minimum 12 pct. af lønnen, og de er en del af arbejdsmarkedets overenskomster.