LÆSERBREV: Når Borgmesteren synger falsk

Johnny Solberg
Johnny Solberg
Print Friendly, PDF & Email

Af Johnny Solberg Sønder Skoveng 14 9460 Brovst

Man kan syntes om politik hvad man vil, men ærlighed og ansvar fra den politiske arena er nok en egenskab, de fleste af os savner i denne tid. Seneste har vi måtte lægge øre til det kedsommelige hykleri, i form af en Borgmester, der på alle tilgængelige medier, har bekendtgjort dennes ønske om at hjælpe minkavlerne i kommunen videre i livet og at den røde regering derudover bør skamme sig langt ind i sjælen.


Se, under normale omstændigheder, vil det heller ikke være et oplagt emne til debat. Problemet er blot, at selvsamme borgmester åbenbart har glemt, at tilbage i 2016, da minkavlerne bad kommunen om hjælp til at undgå opsætning af kæmpevindmøller i nærheden af deres farme, for at undgå en forringet dyrevelfærd, var der helt andre toner på nodearket.

Borgmesteren ville såmænd gerne spille med og foretage nogle støjmålinger for at bevise, at der ikke ville komme mere støj ved Nr Økse Sø, såfremt vindmøllerne skulle sættes op. Men da målingerne så var foretaget og helt uventet viste, at der faktisk ville komme væsentligt mere støj på minkfarmene, ja så var der ikke mere hjælp at hente fra hverken Borgmester eller fra Venstre for den sags skyld.

Melodien blev pludselig meget falsk, for nu handlede det nemlig om Borgmestens og kommunens image udadtil og ikke længere om minkfarme eller dyrevelfærd. Og det er ved at være den samme gamle sang vi lytter til.

Vi skal ikke længere tilbage end til sidste Kommunalvalg i 2017, hvor Borgmesteren på utallige opfordringer nægtede at udtale sig om opstilling af vindmøller på land i Jammerbugt Kommune.

Selvom alle nordjyske medier ihærdigt forsøgte at få et ærligt svar fra herren forud for valgnatten, var det eneste man kunne få at høre, et kort lille grynt og ligegyldig kommentar om, at han mente vi havde gjort vores i kommunen for at bistå den grønne omstilling.

Da klokken så passerede midnat, og askepots skæbne var forseglet, sprang Borgmesteren i TV2 Nord og bekendtgjorde, nærmest som ved et trylleslag, at selvfølgelig skulle vi da have masser af vindmøllestrøm i kommunen baseret på landvind.

Han kunne jo godt forstå at borgerne var imod vindmøllerne, men det var der jo ikke noget at gøre ved nu, for han skulle jo ikke selv bo i nærheden af vindmøllerne og han kunne endnu engang kalde sig Borgmester.

Se den opmærksomme læser vil nok sige, ”Nå Ja… men sådan er politikere jo. De lover det hele og glemmer det halve, når valgnatten er overstået og musikken er gået hjem. Det er vi jo så vant til”. Men sådan skal det IKKE være! Er det ikke muligt at sige sandheden som politiker før og efter et valg, har man ikke fortjent at være i politik.

Heller ikke en Borgmester, uanset hvor mange år man har formået at presset sig ned i Askepots glassko. Det kommer derfor heller ikke som den store overraskelse, at vi igen oplever Borgmesteren fra Venstre i den trykte presse postulere, at det ikke bliver med hans stemme, der skal udpeges nye vindmølleområder i Jammerbugten.

Tak for sangen Mogens…
Det kan være du har haft et svagt øjeblik, men vi har alle hørt sangen før og den er simpelthen blevet for falsk og lytterne er begyndt at slukke for radioen. Uanset hvor mange gange du synger den, bliver den aldrig et hak bedre end den troværdighed, du og dit parti har udvist de 450 borgere i Jammerbugten, der bad dig varetage deres interesser.

Man kan som borger vælge at slukke radioen, men heldigvis har vi masser af alternative musikgenrer til det kommende kommunalvalg i 2021. En lang række andre partier har heldigvis en langt mere nutidig holdning til borgernes helbred og velfærd.

De ønsker nemlig ikke mere landvind, men opfordrer i stedet til at vindmøller bliver flyttet ud på havet. De sagde det før sidste kommunalvalg – og de siger det også efter næste kommunalvalg. Se det er en sang, der er værd at lytte til…. og så synger de heller ikke falsk.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn