Koncert i Jetsmark kirke med trompet, orgel og storskærm

Jetsmark Kirke
Jetsmark Kirke Foto: Jammerbugtposten.dk

Koncert i Jetsmark kirke med trompet, orgel og storskærm

Der inviteres til koncert på onsdag d. 5. juli kl. 19.30 med trompet, orgel og Arne Haugen Sørensens største maleri.

-- annonce ---

Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens hidtil største maleri.

Motiverne er inspireret af centrale bibelfortællinger. De bliver ved denne koncert vist på storskærm, mens musikalske mesterværker spilles i arrangementer for trompet og orgel.

Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har spillet sammen i mere end 20 år. De senere år har de fleste af deres mange koncerter været ledsaget af en visuel historie med tekst, billeder og video, der vises på storskærm. 

Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen. Foto: Jetsmark Kirke

Maleriet Den Store Fortælling, der danner baggrund for koncerten, blev i 2017 leveret til Aarhus Valgmenighed og måler 3,2 x 10 meter. Det imponerende store farvestrålende værk fortæller levende udvalgte bibelhistorier. Ved koncerten visualiseres de forskellige motiver fra maleriet sammen med genfortællinger af Bibelen.

Dorthe Zielke er uddannet trompetist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden spillet freelance i bl.a. Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet, landsdelsorkestrene og Mahler Chamber Orchestra. Hun underviser i Tivoli-Garden, på Sankt Annæ Gymnasium samt på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Søren Johannsen fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker 10 gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001.

Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Ved koncerten spilles mesterværker af Mozart, Beethoven, Strauss, Sibelius, Mahler, Stravinsky og Wagner.