Kommunalbestyrelsen har godkendt årets tredje budgetopfølgning

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email


Kommunalbestyrelsen har godkendt årets tredje budgetopfølgning

Den tredje budgetopfølgning for 2022 i Jammerbugt Kommune viser, at der har været uforudsete udgifter. Fra 2023 foretages der budgettjek.


Jammerbugt Kommune har med den tredje budgetopfølgning for 2022 gennemgået budgettet baseret på erfaringerne fra de første 10 måneder af året. Budgetopfølgningen viser et større forbrug end det, der oprindeligt blev budgetteret med.

”Budgetforudsætningerne for 2022 har ikke holdt stik pga. bl.a. lovgivning fra Folketinget og rekrutteringsudfordringer på ældreområdet. For at sikre bedre budgetforudsætninger for 2023, og dermed at budgettet i højere grad kan overholdes, indfører vi budgettjek allerede fra januar”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Udover udfordringen med at rekruttere personale på ældreområdet har der bl.a. været uforudsete merudgifter til ukrainske borgere og til sygedagpenge, fordi arbejdsgiverne har fået mulighed for at modtage sygedagpenge fra første Corona-sygedag.

Jammerbugt Kommune har for budget 2023 større fokus på budgetoverholdelse. Der vil derfor være løbende budgettjek, som de politiske udvalg skal forholde sig til, og administrationen skal komme med forslag til besparelser, hvis der viser sig et merforbrug.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn