Endnu flere i Jammerbugt Kommune får fjernvarme 

Foto: Dansk Fjernvarme
Print Friendly, PDF & Email


Endnu flere i Jammerbugt Kommune får fjernvarme 

Flere områder i Jammerbugt Kommune får fjernvarme. Fokusset på fjernvarme fortsætter i kommunen, som har udarbejdet en varmeplan, der har massiv opmærksomhed på borgernes fjernvarmemuligheder.


De seneste par måneder har Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune godkendt, at der kommer fjernvarme i Nørhalne, Biersted og Aabybro. Og nu kommer der fjernvarme endnu flere steder.

”Vi vil gerne, at man i Jammerbugt Kommune har mulighed for fjernvarme. Både fordi det er et ønske hos borgerne, og fordi vi vil sikre, at der er mulighed for en stabil og grønnere energikilde i kommunen. Derfor er vi i Kommunalbestyrelsen imødekommende over for at godkende de forskellige fjernvarmeprojekter rundt omkring, ligesom vi med en varmeplan for 2022-2023 vil sikre, at borgerne bliver oplyst om fjernvarmemuligheder,” udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Borgerne i Birkelse og Ryå får fjernvarme

Kommunalbestyrelsen har godkendt, at Birkelse og Ryå bliver fjernvarmeområde i stedet for naturgasområde. Aabybro Fjernvarme vil levere fjernvarmen i området og dermed imødekomme de borgerhenvendelser, de har fået. 

Aabybro Fjernvarme forventer at starte projektet i sommeren 2023.

Fjernvarme i Knøsgård til glæde for nye beboere og erhverv

En ny udstykning ved Knøsgårds Alle bliver fjernvarmeområde, og industriområdet ved Knøsgårdsvej og Møllebækken i Aabybro bliver fjernvarmeområde frem for naturgasområde. Aabybro Fjernvarme vil levere fjernvarmen i områderne og på den måde imødekomme henvendelser om ønske om fjernvarme. 

Projektet i industriområdet går i gang hurtigst muligt og ved Knøsgårds Alle i løbet af 2023.

Virksomheder og borgere i Brovst går fra naturgas til fjernvarme

Terndrupvej og Industrivej i Brovst konverteres til fjernvarmeområde i stedet for naturgasområde, hvorefter Brovst Fjernvarme her kan levere fjernvarmen. 

Brovst Fjernvarme vil med projektet imødekomme henvendelser fra lokale borgere og virksomheder i området, der ønsker fjernvarme. Brovst Fjernvarme går i gang med projektet i 2023.

Varmeplan 2022-2023

Også fremover bliver der fokus på etablering af fjernvarme i kommunen. Kommunalbestyrelsen har med vedtagelsen af Varmeplan 2022-2023 sikret, at borgerne vil blive oplyst om deres muligheder for fjernvarme. Det gælder både der, hvor der allerede er mulighed for fjernvarme, der hvor der planlægges at etablere fjernvarme og der, hvor der ikke er planer om fjernvarme, og borgerne så i stedet skal oplyses om alternativer.

Varmeplan 2022-2023 er udarbejdet på baggrund af ny, national lovgivning, der indebærer, at kommunerne skal gennemføre en planlægningsindsats for omlægning til grøn varme i de områder, der i dag er gasforsynede. Varmeplanen i Jammerbugt Kommune tager udgangspunkt i nationalpolitiske målsætninger, kommunens klimahandlingsplan, interviews med varmeværker i kommunen og data om eksisterende opvarmningsformer.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn