Klimavenlig ferie og spændende overnatning trender

Foto: BikeWithUs
Print Friendly, PDF & Email

Overnat på båd i Handbjerg Marina, arkitekttegnede hytter i trætoppene ved Mariager Fjord eller tag på cykeltur langs Vestkysten.

Flere steder i landet satser ildsjæle i dag på at tilbyde gæsterne unikke oplevelser, som er både klimavenlige, har et lokalt fokus og anderledes overnatningsformer og off-line aktiviteter.

Handbjerg Marina har udviklet konceptet Go Green, som er en 5 dages vandretur, der starter på Vinderup Station, så deltagerne kan tage toget dertil og dermed være ekstra klimavenlige. Der er planlagt rejesafari og fælles bålmad med naturvejleder Jens Hedevang fra Hedevang Outdoor og undervejs møder gæsterne lokale ildsjæle og fødevareproducenter. Der er overnatning på båd i Handbjerg Marina og i safaritelt på Borbjerg Mølle Kro undervejs. Her er fuldt program og fuld forplejning med i pakken.

En af deltagerne, Lene Herholdt Poulsen udtaler:

  • Det, der adskiller denne tur fra mange andre tilbud, er de utraditionelle overnatningsmuligheder, en vekslen mellem vandringen i naturen og de fælles indslag, som giver et godt indblik i egnen og de dejlige mennesker, der bor der.

Også ved Mariager Fjord er der nye initiativer, som overnatning i trætoppene og på flydende shelters.

Trætophytterne ligger placeret i 8 meters højde ved Helberskov syd for Øster Hurup, og hytterne har både toilet og køkken. De er tegnet af arkitekt Sigurd Larsen.

– Hytterne kan bedst sammenlignes med en stor og yderst luxuriøs fuglerede og udsigten er naturligvis også himmelsk, udtaler Mikkel Skovsbo, som er presseansvarlig ved VisitMariagerfjord.

Fra trætophytterne kan man vandre til en lokal vingård eller lille Vildmose, hvor der er Vildsvin og Elge. Det ligger tæt på både skov, hav og Mariager Fjord, som tilbyder fiskemuligheder i international topklasse og er særligt kendt for sine store og velsmagende fjordørreder.

Rasmus Lybæk, som er idémand til trætophytterne, siger:
Man gerne må være offline her – Det må gerne være en modreaktion til Ipads og mobiler, så man kan tale sammen eller bare sidde og glo på et egern.

Ved Vestkysten har Stine Andersen Holm og Malthe Krarup Andersen fra Harboøre brugt deres sabbatår på at starte virksomheden BikeWithUs. Rejsebureauet tilbyder 4-dages cykelferie med overnatning, morgenmad, færgebilletter og ikke mindst transport fra slutstedet i Hanstholm tilbage til udgangspunktet i Vedersø Klit. Alt er timet og tilrettelagt, så gæsterne skal blot koncentrere sig om at cykle og nyde Vestkystens mange oplevelser.

Lige nu har vi dagligt nogle, som tager afsted på cykelturen, så vi er rigtig glade for den store efterspørgsel, selv om det er et nyt koncept, siger Malthe Krarup Andersen.

En af udfordringerne ved selv at arrangere cykelferie er, at mange overnatningssteder langs med Vestkysten kun kan bookes for en uge ad gangen. Derfor har BikeWithUs deres egne overnatningssteder, hvor gæsterne overnatter på B&B, Hostel og en skøn campingplads i Klitmøller. Man får ligeledes muligheden for at overnatte i en såkaldt hobithytte ved en af overnatningerne, som er et kæmpe hit blandt turister fra ind – og udland.

  • Vores gæster efterspørger naturoplevelser og hjælp til det praktiske, og specielt det faktum, at vores gæster får en anderledes overnatning i Klitmøller, synes de er spændende, fortæller Stine Andersen Holm.

De helt nye tiltag rider på tidens bølge med fokus på miljøvenlige ferier med fokus på natur og nærvær.

  • Jeg er sikker på, vi kommer til at se meget mere af den slags i fremtiden, udtaler Johannes Ruby fra Handbjerg Marina.