Johnny Solberg: Pengesedler bliver gemt i madrassen i Jammerbugten…..

Johnny Solberg (C) - Medlem af kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune.

AF Johnny Solberg Sønder Skoveng 14, 9460 Brovst
Medlem af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune.
Det konservative folkeparti

Pengesedler bliver gemt i madrassen i Jammerbugten…..

-- annonce ---

Jeg tror Ludvig Holberg ville have været ganske stolt, hvis han oplevede Jammerbugt Kommunes politiske måde at agere på. I analyser af Holbergs ”Den politiske kandestøber” fremgår det, at man siger ét på overfladen, men noget ganske andet under overfladen. Og i min verden er det nær det perfekte billede af Jammerbugt Kommune.

”Vi har styr på økonomien” – “Vi vil den borgernære velfærd” – ”Vi lytter til borgerne”. Alle tre sætninger, der for den uindviede kan lyde ganske betryggende, men også kan bidrage til et falsk billede af en egenrådig politisk kultur, der for nogen, måske kunne henledes til at tro at vi befandt os i et mindre demokratisk land. På mig virker de tre sætninger påtaget og tænker, om ikke de blot er sagt for at give et populistisk og positivt syn på de valgte politikere? For der er jo et kommunalvalg allerede om 2 år.

En bekendt skrev til mig tidligere, om ikke det var bedre at det årlige budgetseminar blev afholdt på rådhuset, i stedet for at smide penge ud til hotelophold, forplejning, øl og vin til medlemmerne af kommunalbestyrelsen? Og efter at have deltaget i to budgetseminarer, er jeg tilbøjelig til at give min bekendt helt ret. For jeg oplever det klart som spil for galleriet, den måde budgetseminaret afholdes på i Jammerbugten. Det virker også til, at budgetseminaret handler om at få underskrevet budgetaftalen senest fredag aften kl. 18, så resten af aftenen kan hengives til festivitas og glade dage. Vi gør nemlig som vi plejer i Jammerbugt Kommune.

Til den uindviede, er budgetseminaret normalt det møde på året, hvor politikerne sætter sig ned og forsøger at skabe et samlet budget for hele kommunen til næste år. Et møde, hvor der burde være politiske diskussioner og en åben og ærlig dialog og forhandling, for at skabe de bedste forhold for kommunens borgere.  

Men virkeligheden er, efter min mening, at det budget der skal forhandles på plads, i store træk allerede er aftalt på forhånd inden budgetseminaret. Budgettet er nemlig udstukket af Økonomiudvalget med borgmesteren i spidsen og med et Venstre flertal, støttet af en tvivlsom rød opposition. Og det skal død og pine gennemføres og underskrives. Ja, der kan flyttes en promille eller to, men der er ikke plads til sunde diskussioner og forskellighed i Jammerbugten. Her gør vi nemlig også som vi plejer – Enten følger man kaptajnen, eller også er man ude.

Og hvor er vi så nu? Forligspartierne har lavet et budget med store besparelser og vil gemme pengene i pudevåret. Samtidig får Jammerbugten ekstraordinært en stor pose penge fra staten på 72 mio kr. Men i stedet for at bruge dem til at nedbringe kommunens gæld og gøre livet bedre for børn og borgere i kommunen nu og på sigt, skal mange af dem også proppes ned i madrassen, hvis det står til forligspartierne.

”Pengesedler i hovedpuder og madrasser, er noget vi normalt forbinder med begyndende demens hos ældre mennesker”, skrev Jyllands Posten i en artikel omkring øgede kontantbeholdninger. Men heldigvis er vi flere partier, der ikke vil komme pengene i madrassen og i stedet ønsker en gældsafvikling og en bedre behandling af borgerne. Forligspartierne vil i stedet sikre kommunen en fed madras at sove på …og så må borgerne jo se frem til at sove på gulvet. Men sådan er der jo så meget…..

LÆS OGSÅ: Ledelsen på Telco Electronics i Brovst vil styrke tilliden: – Vi har ikke lyttet nok

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn