Jammerbugt Kommune vil gøre verdensmål til hverdagsmål

Print Friendly, PDF & Email

Danskerne skal blive bekendt med FN’s 17 verdensmål. Derfor får Jammerbugt Kommune besøg i Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro af turnéen Global Tours, som har fokus på indholdet i verdensmålene.

Første arrangement i Jammerbugt Kommune løber af stablen fredag 3. maj kl. 14-18 i Aabybro Centret. Her åbner Jens Christian Golding, Formand for Teknik og Miljøudvalget arrangementet om FN’s 17 verdensmål. Her vil være aktiviteter og konkurrencer for både børn og voksne.

Fokus vil være på, hvordan vi kan gøre en stor forskel, når vi bruger vores ting i længere tid, genbruger ting, sorterer vores affald og lader materialer køre i ring.

Lise Vandborg, der er influencer og blogger kommer til arrangementet, og hun vil servere måder, hvorpå vi kan genbruge og upcycle til både garderoben og hjemmet. ”Skraldebussen” fra Jammerbugt Kommune kommer også på besøg, og Peter Holdt fra kommunen vil svare på spørgsmål om affaldssortering. Butikkerne sættet særligt fokus på temaet. Profil Optik har egen brillekollektion, som er lavet af genbrugsplastik fra havets bund. Matas tager imod tomme plast- og glasemballager fra Matas, de vil blive genbrugt til vejpæle og tæpperør.

I Jammerbugt Kommune er de 17 verdensmål kommet på dagsordenen i bred forstand. Via et samarbejde mellem Jammerbugt Kommune og Handelsstandsforeningerne i Aabybro, Pandrup, Brovst og Fjerritslev og DANMARK FOR MÅLENE, som står bag turnéen Global Tours, vil der blive sat yderligere fokus på, hvad vi lokalt kan gøre for bæredygtig udvikling.

Der bliver i alt 6 temadag i byerne i maj, juni, august og september. Temaerne vil være: Genbrug & cirkulær økonomi, Sundhed for alle, Emballage som ressource, Fødevarer i balance, Natur og grøn omlægning og Energi i by og bolig.

Disse arrangementer får besøg af Jesper Skibby, Katrine Bille, Anne Hjernøe, Jesper Theilgaard og Søren Dahl.

De 17 verdensmål

I 2015 gik 193 lande sammen om 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene har vundet enorm udbredelse, men i Danmark kender kun 16% af danskerne til målene. Det skal der laves om ved med forskellige tiltag. Så Danmark og danskerne kan stille med verdens bedste hold for verdensmålene.

Global Goals Tour – er en omfattende turné med 8 besøg i 48 danske byer. Missionen er at udbrede de 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde.