Jammerbugt FC hentede 1-1 i godkendt forårsstart

Omar Natami Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Der var mange ubekendte forud for forårets første fløjt, den udsatte kamp mod Fremad Amager, hvor startopstillingen talte en del debutanter.

Jammerbugt FC-truppen, der i vinterpausen har været igennem en større ændring, havde op til lørdagens kamp haft travlt med at finde en fælles identitet, og der var i det hele taget blevet arbejdet hårdt og intenst i forberedelserne.

Om det var de mange nye relationer, eller om det var premierenerver, er ikke til at sige, men allerede i kampens første minut opstod en misforståelse i Jammerbugt FC-bagkæden, som gav gæsterne fra Amager en stor chance.

Men det blev ved en tidlig forskrækkelse, og herfra fandt Jammerbugt FC-spillerne fint fodfæste på Nord Energi Arena, hvor kampen var flyttet til grundet baneforholdene hjemme i Jammerbugten.

Det var en lige match, der udspillede sig i kampens første halve time, hvor Jammerbugt FC stille og roligt fik mere og mere fat på spillet, selvom Fremad Amager var en del på bolden. Spillet udmøntede sig ikke i de helt åbne chancer for Jammerbugt FC, men flere gange var der optræk til muligheder.

I stedet var det Fremad Amager, der på en kontra skabte kampens hidtil største chance efter små 30 minutter, men en velspillende Pape hev en god dobbeltredning frem i målet. Få minutter senere var det Jammerbugt FC, som kom tæt på at åbne scoringen, da Omar Natami bankede et fremragende langskud på stolpen.

Kampen var nu åbnet mere op. Fremad Amager havde et skud fra kanten af feltet, men Pape viste sikre hænder på mållinjen. I det efterfølgende angreb var det Jammerbugt FC’s tur, og denne gang slog de blå til. På et flot oplæg af Omar Natami blev debutant Yan Bouché sendt igennem i feltet og her sendte han den lige så flot og fladt i det lange hjørne til 1-0.

Minuttet senere bragede Sidebe en løs bold over mål efter et hjørnespark, mens gæsterne minutter senere forsøgte sig fra nært hold, men igen var Pape på pletten.

Trods den relativt korte tid til at sammenspille sit hold kunne cheftræner Nabil Trabelsi se sit mandskab gå til pausen med en etmålsføring. De blåblusede blev da også klappet af græsset efter de første 45 minutter.

Fremad Amager, der var presset til at skulle score, tog initiativet fra 2. halvlegs start og pressede i perioder Jammerbugt FC-mandskabet tilbage mod eget felt. Her blev der kæmpet bravt og selvom det til tider holdt hårdt, så stod spillerne fast.

Faktisk lykkedes det flere gange midt i 2. halvleg at sætte nogle giftige omstillinger sammen. Det gav muligheder til Yan Bouché, der var tæt på at blive dobbelt målscore, og en anden debutant, Diogo Balau, der blev sat flot op af Omar Natami. Indskiftede Leonel Gomes kom også tæt på, da han med hovedet snittede et indlæg forbi mål.

Fremad Amager nægtede dog at resignere og viste fortsat tænder. Med godt ti minutter tilbage måtte Pape hive en superredning frem helt oppe i krogen, for at fastholde føringen. Og bedst som Jammerbugt FC virkede til at have fat og den værste storm var reddet af, slog Fremad Amager til.

Et fladt indlæg blev ikke clearet korrekt i det både græs, og gæsterne var hurtigt over den løse bold, som blev sendt i nettet bag Pape, der denne gang ikke kunne gøre meget.

Med få minutter tilbage var udligningen lidt af en mavepuster for de hårdt kæmpende Jammerbugt FC spillere, men de bed de i sig, og de sidste minutter blev intense i hvad der mod afslutningen var en meget åben kamp, hvor begge hold bød sig til.

Flere mål blev det dog ikke til og så måtte de to hold dele pointene i den vigtige første forårskamp.

Ud over det ene point fik Jammerbugt FC også besvaret flere af de mange spørgsmål om truppen, og det var overvejende positive svar. Der er, ganske forventeligt, fortsat meget arbejde at gøre, bl.a. på strukturen og den defensive organisation, men det var bestemt en godkendt start og Jammerbugt FC er nu fra land med et vigtigt point.

Jammerbugt FC – Fremad Amager: 1-1 (1-0)
37’ 1-0 Yan Bouché, Jammerbugt FC
82’ 1-1 Lucas Janus Ravn-Haren, Fremad Amager

Jammerbugt FC: Pape Seydou Ndianye – Moussa Kamara, Ryan Senhadji, Emil Arendrup Nielsen – Kelvin Emmanuel Igbonekwu, Farid Ikene, Diogo Pimentel, Ismael Sidibe – Omar Natami (Sead Gavranovic), Emanuel Junior Kulego (Diogo Balau), Yan Bouché (Leonel Gomes). Ikke benyttet: Nicolai V. Christensen, Boubacar Haidara, Abdelhamid Touati, Solomon Ogberahw.