Igen offentlig adgang til toiletter i Blokhus

På fredag åbnes der for offentligheden på toiletterne i Restaurant Nordstjernen, Blokhus. Det er en midlertidig løsning, som evalueres til oktober igen. Foto: Jammerbugt Kommune

Igen offentlig adgang til toiletter i Blokhus

Nu er der godt nyt til de tissetrængende gæster i Blokhus midtby. Fra på fredag åbnes Restaurant Nordstjernens toiletter nemlig for offentlig adgang.

-- annonce ---

Der er offentlige toiletter ved stranden og på rutebilstationen i Blokhus. Men i midtbyen har toilet-situationen være uvis, siden toiletterne ved Kalstrup Livstilshus d. 1. april blev lukket for offentligheden.

I Jammerbugt Kommune har man arbejdet koncentreret på at løse situationen, før sommersæsonen for alvor sætter ind, og turisterne strømmer til Blokhus. Nu er der godt nyt i form af en aftale med Restaurant Nordstjernen, som fra d. 30. juni vil åbne stedets toiletter. Ordningen er indtil videre midlertidig og evalueres i oktober.

”Vi er glade for, at aftalen med Restaurant Nordstjernen er faldet på plads i tide til højsæsonen. Det ville være træls at mangle toiletter med offentlig adgang, når byen vrimler med gæster. Nu er Blokhus igen dækket ind, og så må vurdere ordningen i efteråret,” konstaterer borgmester, Mogens Christen Gade.

God service og en nødvendighed

For Restaurant Nordstjernen faldt det naturligt at byde ind.

”Vi vil gerne gøre vores til, at gæsterne i Blokhus oplever god service, og her er pæne og rene toiletter en vigtig del. Med åbne toiletfaciliteter her i bygningen får flere også en lejlighed til lige at runde vores del af byen, og det er vi ikke kede af,” siger Ann Cathrine Thorhauge, som sammen med sin mand, Christoffer Hallager driver Restaurant Nordstjernen.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus glæder sig over, at der fundet en løsning.

”Det er ikke alle gæster i midtbyen, der sætter sig ned på en café eller restaurant med kundetoiletter. For alle der bare er på shoppetur, eller nyder bylivet på en bænk med en is, er forventningen også, at man kan finde et toilet, når man står og mangler sådan et. Derfor er vi glade for, at der er fundet en løsning for de næste måneder,” siger Berit Bøjstrup, der er formand for foreningen.

Toiletterne vil være åbne alle ugens dage fra kl. 12-21 og på torsdage med musik på Torvet til kl. 23. Der bliver skiltet foran Strandhotellet, som ligger 100 meter væk, og lige foran Restaurant Nordstjernen.

LÆS OGSÅ: Nyt liv på Biersted Kro