Har du en investor gemt i dig?

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Har du længe gået og tænkt over, om du skal i gang med at investere, men aldrig er kommet i gang? Så er du kommet til det helt rigtige sted!

Her vil der blive gennemgået, hvordan aktier fungerer, så du kan komme i gang på en god måde. Før du kan investere, skal du have noget at investere. Billige samlelån kan være din vej ind i investeringsverdenen.


Basalt om aktier

Når du vælger at købe en aktie, så vælger du at købe en del af en virksomhed. Alle store virksomheder i verden er i teorien ejet af mange forskellige mennesker. Nogle danske eksempler er Mærsk og Novo Nordisk, som er to verdensomspændende virksomheder. De har en investorer, som ejer størstedelen af aktierne. Dette gør investoren til ejeren. Under investoren er der en masse forskellige personer, som hver især ejer en del af virksomheden.

Hvordan tjener jeg penge på det?

Aktiehandel handler om at tjene penge. Du tjener penge, når den virksomheder du har investereret i bliver mere værd. Dette kan der være mange årsager til det. Du taber derfor penge, hvis virksomheden bliver mindre værd. Det er i og for sig meget simpelt.

Før du kan komme i gang med at handle med aktier, skal du være oprettet hos en handelsplatform. De mest udbredte handelsplatforme i Danmark er:

  • Nordnet
  • eToro
  • Degiro
  • Saxo

Når du har oprettet dig hos en af disse handelsplatforme, er du klar til at begynde at handle med aktier. Du kan passende købe en bog om aktiehandel, hvis du ønsker en dybere forståelse for aktiemarkedet.

Lån penge med omtanke

Hvis du har besluttet dig for at tage et lån, skal du være sikker på, at du kan betale lånet tilbage. Derfor skal du altid kigge efter begrebet, ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent.