Golfbane i Blokhus udsat for hærværk

Arkivbillede.
Print Friendly, PDF & Email

”Der er nogen, der har hældt Roundup ud på banen med vilje. Det er jeg helt sikker på.”

Sådan siger ejer af Blokhus Golfcenter, Dan Stage, til TV2 Nord.


Ved 10 af hullerne på Blokhus Golfcenters baner er der pludselig opstået større visne områder, som man kan se på billederne på golfklubbens Facebookside:


Overfor TV2 Nord konstaterer Dan Stage, at det er en bevidst handling, og at der er tale om hærværk.

”Det kan vi se på skaderne. Og vi har ikke haft utætheder i forbindelse med spredning af gødning eller lignende. Der er nogen, der har været rundt med en dunk med Roundup. Det er gjort i ondskab,” siger Dan Stage.


Corona-krisen har givet gnidninger i golfverdenen
Da Danmark blev lukket ned for en måneds tid siden for at mindske spredningen af corona-virus, anbefalede Dansk Golf Union, at golfbanerne skulle lukkes.

Den anbefaling valgte omtrent 75% af golfunionens 190 medlemsklubber at følge, men Blokhus Golfcenter var blandt de 25%, der valgte at holde åbent.

Det har givet interne gnidninger i golfverdenen, og det kan måske være et motiv for hærværket.

”Vi har valgt at holde åbent, fordi vi kan se, at der er god plads mellem golfspillerne på banen. Vi har vel makimalt 100 spillere på en seks-syv kilometer lang strækning, mens der på stranden kan være i tusindvis af strandgæster, som går tæt op og ned ad hinanden,” siger Dan Stage til TV2 Nord.

Dansk Golf Union har forleden ændret sine anbefalinger, så alle golfbaner nu kan holde åbent. Man skal dog overholde en række retningslinjer for at forhindre spredning af corona-virus.