Corona medfører færre indbrud

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Antallet af indbrud er faldet, efter Danmark blev lukket ned den 11. marts for at mindske smitten af corona-virus. Det gælder både i Jammerbugt Kommune og på landsplan.

I Jammerbugt Kommune er der i årets første kvartal blevet anmeldt 18 indbrud. Til sammenligning blev der i første kvartal i 2019 anmeldt 30 indbrud i Jammerbugt Kommune, og i første kvartal i 2018 blev der anmeldt 67 indbrud.


På landsplan blev der i første kvartal af 2020 anmeldt 5.496 indbrud i private hjem. Det svarer til et fald på 16 procent i forhold til første kvartal sidste år, hvor der blev anmeldt 6.542 indbrud.

– Det, at mange har været mere hjemme end normalt, har gjort livet surt for indbrudstyvene. Ifølge politiet har nogle af de mest indbrudsplagede områder endda oplevet døgn uden indbrud, siger Britt Wendelboe, der er programleder i Bo Trygt, i en pressemeddelelse.

Bo trygt arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.


Kilde: Bo Trygt