Gallerikoncert med den tyske stjernepianist Andreas Mühlen

Pressebillede: Den tyske stjernepianist Andreas Mühlen

Gallerikoncert med den tyske stjernepianist Andreas Mühlen

Tranum Strandgård får onsdag den 5. juli 2023 besøg af den tyske stjernepianist Andreas Mühlen. Koncerten begynner kl.20:00
Mühlen, der studerede hos Bernhard Roderburg og graduerede fra Robert Schumann Hochschule (Robert-Schuman University of Applied Sciences), gæstede også sidste år Tranum Strandgård, hvor han bjergtog publikum med et imponerende program med bl.a. udvalgte værker af Debussy, uropførelser af den ungarske komponist Emanuel Moór samt med udsøgte fortolkninger af Beethoven-sonater.

-- annonce ---


Andreas Mühlens store repertoire omfatter musik fra barokken til vore dage. Værker af J.S. Bach optræder således side om side med stykker af fx Mozart, Schumann og Chopin samt med moderne og sjældent spillede komponister som Carvalho, Siloti og Feldman.

Mühlen har optrådt i alle kendte byer i Tyskland og udenfor Tysklands grænser i bl.a. Østrig, Italien, Frankrig, Spanien, Rusland og Hongkong.

Han har talrige cd- og videoproduktioner bag sig og man skal ikke lede længe på YouTube for at finde både studie- og koncertoptagelser med ham.
Hans indspilning af Franz Liszts sene klaverstykker blev i Mitteldeutscher Rundfunk karakteriseret som en “drømmefortolkning” og hans cd med klaversonater af Galina Ustvolskaja vandt komponistens anerkendelse, og hun fremhævede bl.a. hans “præcise og dybt følsomme fortolkning.” 

Der er ingen tvivl om, at der i lighed med sidste år venter publikum en stor og overvældende oplevelse ved koncerten på Tranum Strandgård d. 5. juni, ikke mindst da Mühlen har valgt at sætte Modest Musorgskijs imposante værk, Udstillingsbilleder, på programmet, et værk der kan karakteriseres som sindbilledet på romantikkens programmusik, men som samtidigt peger frem mod 1900-tallets optagethed af folkemusikalske rødder, som de kan træffes hos bl.a. Stravinskij og Bartók.
Udstillingsbilleder er ikke blot et storværk, det er også profetisk. 

Tranum Strandgårds Gallerikoncerter støttes af Jammerbugt Kommune
og Region Nordjylland.

LÆS OGSÅ: Stig & Vennerne kickstarter årets sommerkoncerter i Blokhus med “Bamses” legendariske hits