Futures gør det nemt at shorte

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Mange private investorer er af den opfattelse, at det udelukkende er investeringsfonde og personer med finansiel baggrund, der kan shorte. Det er dog ikke tilfældet.

Ved at bruge de rette finansielle værktøjer, er det forholdsvis simpelt at gå kort. Dette er gældende, uanset hvilket aktiv, du ønsker at gå kort i. Eksempelvis er futures et ideelt finansielt instrument at bruge i denne sammenhæng.


Hvad er en future?

En future (kaldes også for en futureskontrakt) er en aftale, der er lavet mellem to parter – en køber og en sælger. Aftalen er at købe og sælge et underliggende aktiv til en aftalt pris på et aftalt tidspunkt.

Desuden er det en forpligtende aftale. Derfor er køber og sælger forpligtet til henholdsvis at købe og sælge det underliggende aktiv til den aftalte pris på det aftalte tidspunkt.

Det betyder, at overdragelse af det underliggende aktiv samt betaling herfor først finder sted på det fastsatte tidspunkt i fremtiden.

Hvordan kan man gå kort med futures?

Det kan lyde kompliceret at handle med futures. I praksis er det dog slet ikke tilfældet. Der findes platforme, der er udviklet til formålet, hvorfor en sådan handel kan indgås med et klik med musen.

Ønsker du at handle med futures, så handl futures på en platform, der er udviklet til formålet. Sørger du for dette, er det hverken avanceret eller teknisk omstændigt at handle med futures.

Hvis du har i sinde at gå kort med en future, skal du selvfølgelig indgå en aftale med en sælger om, at du på et fastsat tidspunkt i fremtiden kan købe det underliggende aktiv til under markedspris.

Er du af den opfattelse, at kursen på det pågældende aktiv falder i nærmeste fremtid, bør dit mål derfor være at købe aktivet til en lavere pris, end den estimerede kurs. Derved er det muligt at gå kort med futures.

Hvilke aktiver kan futures være baseret på?

Futures kan være baseret på mange underliggende aktiver. Det konkrete udvalg af aktiver varierer blandt de mange handelsplatforme, men som regel omfatter det både aktieindeks, energi, metaller, landbrugsvarer, renter og valuta.

Derfor er der gode forudsætninger for at handle med futures, da udvalget af underliggende aktiver i hvert fald ikke begrænser dig.

Succesfuld handel med futures kan resultere i store gevinster, hvilket kan give din privatøkonomi et boost – især hvis du beslutter at handle med gearing, hvilket tilbydes af de fleste handelsplatforme på det danske marked.