Frank Østergaard: Giver rigtig god mening at fremrykke en investering på børneområdet

Kommunalbestyrelsesmedlem i Jammerbugt kommune Frank Østergaard (SF) Foto: Jammerbugt.dk
Print Friendly, PDF & Email

SF foreslår hurtigere minimumsnormeringer efter genåbning af daginstitutioner

På Christiansborg har SF foreslået et ekstraordinært løft af folkeskolen under genåbning og flere penge til minimumsnormeringer allerede i år. De er nervøse for, hvordan hverdagen vil blive for både børn og ansatte, når mange børn skal være samlet igen. SF foreslår derfor at puljen til minimumsnormeringer øges fra 500 millioner til 800 millioner allerede i år, så der kan blive ansat flere voksne.


Pia Olsen Dyhr, formand for SF, siger:

–      Allerede inden krisen ramte Danmark var pædagogerne pressede til bristepunktet, fordi normeringerne er for dårlige. Alt for mange steder var der i forvejen ikke ordentlig tid til trøst, leg og pædagogiske aktiviteter, og derfor er det også naivt at forestille sig, at man bare kan pålægge institutionerne en masse nye opgaver.

Flere byrådsmedlemmer for SF i Nordjylland deler bekymringen og håber på, at SF kommer igennem på Christiansborg med forslaget.

Frank Østergaard, byrådsmedlem for SF i Jammerbugt kommune, siger:

– Det giver rigtig god mening at fremrykke en investering på børneområdet som allerede er vedtaget. Især på børnepasningsområdet vil, hvor Jammerbugt drage nytte af flere penge til det område, hvor vi i forvejen ligger i den tunge ende at listen over antallet af voksne pr. barn.


SF foreslår, at der afsættes:

2020: 800 mio
2021: 800 mio
2022: 800 mio
2023: 1,2 mia
2024: 1,4 mia
2025: 1,6 mia