Forventninger til trafikken i julen 2023

Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger, vores erfaringer og viden om trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og akut opståede gener for trafikken som for eksempel uheld eller dårligt vejr. Vi anbefaler derfor altid, at trafikanter holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation via vores hjemmeside: trafikinfo.dk. Vejdirektoratet
Print Friendly, PDF & Email

Forventninger til trafikken i julen 2023

Vejdirektoratet forventer, at juletrafikken vil sprede sig over flere dage, men vi anbefaler at køre udenfor de mest travle tidsrum. Især 2. juledag er stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid.

Juleferien står for døren, og for mange betyder det, at bilerne pakkes med julegaver og forventningsfulde børn, og navigationen sættes med destination mod familie og venner rundt om i landet.

I år forventer Vejdirektoratet, at udrejsetrafikken vil sprede sig over flere dage, og der forventes derfor ikke de store forsinkelser på vejene op til juleaften – dog er det værd at være opmærksom på den 22. og 23. december. Derimod er 2. juledag erfaringsmæssigt én af årets store rejsedage, hvor mange vil hjem på samme tidspunkt. Derfor er der denne dag stor risiko for, at der kan opstå kødannelser og forlænget rejsetid.

Fredag den 22. december forventes at blive den første udrejsedag, hvor eftermiddagens myldretidstrafik vil blande sig med den første udrejsetrafik. Denne dag vil trafikken hovedsageligt bevæge sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn, og trafikken vil være på sit højeste i tidsrummet mellem kl. 14.00-18.00.

Lillejuleaftensdag vil også bære præg af udrejsetrafik, og igen vil trafikken hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet fra Hovedstadsområdet mod Jylland. Risikoen for tæt trafik og kødannelser vil denne dag være størst i tidsrummet mellem kl. 11.00-14.00.

For at undgå forsinkelser, anbefaler vi, at man kører uden for de nævnte tidsrum.

Når den sidste gave er pakket op, og juleaften er veloverstået, sættes kursen igen dels hjemad og dels mod julefrokoster rundt om i landet. Hjemrejse- og julefrokosttrafikken vil hovedsageligt ramme 2. juledag den 26. december og vil være på sit højeste i tidsrummet mellem kl. 11.00-15.00.

Trafikken bevæger sig denne dag i begge retninger på tværs af landet mellem Jylland og Hovedstadsområdet. Vi anbefaler, at man så vidt muligt kører udenfor det nævnte tidsrum.

Vejrets indflydelse på juletrafikken

Sne og frost kan som altid være en stor udfordring og en ubekendt faktor i forhold til juletrafikken. Kommer der frost, og falder der sne i dagene omkring jul, vil det givetvis have en betydning for trafikken. Det vil give en øget risiko for forlænget rejsetid på grund af vanskelige køreforhold, og der vil være en større risiko for uheld, hvilket kan forsinke trafikken yderligere.

Kraftig vind kan også volde problemer i form af lukkede veje og væltede træer, og der kan komme restriktioner på flere af de større broer.

Søg information inden afrejse

For at planlægge sin rejse og komme bedst muligt frem på sin planlagte rute, opfordrer vi til, at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation. Situationen på vejene kan meget hurtigt ændre sig for eksempel på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og det kan derfor være fordelagtigt at ændre sit afrejsetidspunk,t eller det kan blive nødvendigt at ændre sin allerede planlagte rute. Vi anbefaler, at du holder dig opdateret på vores hjemmeside trafikinfo.dk, hvor du bl.a. vil kunne følge med i hændelser på vejene, der kan have indflydelse på din rejse.

Gode råd til turen 
Kør uden for de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til din rejse.
Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk.
Hold ekstra godt øje med vejrudsigten
Kør efter forholdene, pas på farten og hold god afstand til de forankørende.
Hav tæpper, noget at drikke og eventuelt en skovl med i bilen.
Lyt til P4 Trafik under køreturen.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn