”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” uddeler ny million til humanitære formål

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email


”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” uddeler ny million til humanitære formål

Ti humanitære organisationer er udpeget som modtagere af hver 100.000 kroner fra den erhvervsdrivende fond, der ejer Sol og Strand Feriehusudlejning. Alle sommerhusejere, der lejer ud gennem Sol og Strand, og både danske og udenlandske feriegæster og Sol og Strands medarbejdere har været inddraget med meningsmålinger omkring områder for tildeling. 


”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, der ejer Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, har nu for tredje år i træk sat navn på ti humanitære organisationer, som modtager hver 100.000 kroner til velgørende projekter.

Det sker efter, at fonden i løbet af efteråret både har modtaget ansøgninger samt bedt om input til områder for støtte fra samtlige ejere af de 6.500 sommerhuse og ferieboliger, som lejes ud gennem Sol og Strand, alle de mere end 300.000 lejemål, der er afviklet gennem Sol og Strand i 2022, samt Sol og Strands medarbejdere.

Kombineret med bestyrelsens egne ideer og vurderinger har tilkendegivelserne fra feriegæster, husejere og medarbejdere resulteret i at følgende organisationer modtager donationer fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”:

o       ADHD-foreningen

o       Bedre Psykiatri

o       Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade

o       Foreningen til Støtte for Mødre og Børn

o       Julemærkefonden

o       Børnesagens Fællesråd

o       Skyggebørn

o       Læger Uden Grænser

o       Nordjysk Fødevareoverskud

o       Den Danske Hyderabad Fond

”FERIE MED DET GODE HJERTE” – OVERSKUDDET GØR GAVN I VELGØRENDE ORGANISATIONER 

Det er unikt i det danske turisterhverv, at en del af overskuddet fra Sol og Strands udlejning af sommerhuse og ferieboliger bliver omsat til støtte til velgørende og lokale formål.

Formanden for fondens bestyrelse, Jens Stadum, glæder sig over, at Sol og Strands husejere, feriegæster og medarbejdere har bidraget med input til processen:

-Vi er ret stolte af, at vi igen nu for tredje år i træk kan uddele en million kroner til velgørende formål. For vi kan se af de ansøgninger, vi får ind – og af de tilbagemeldinger, vi får fra de sidste års modtagere af donationer fra fonden – at donationerne gør en vigtig forskel for mange mennesker. Det er organisationer, der virkelig hjælper mange af de mennesker, som har det svært, vores donationer går til. Der er virkelig brug for de penge. Og det gælder både i Danmark, men også uden for de danske grænser, siger bestyrelsesformanden.
-Vi kan med god samvittighed sige, at man bidrager til at gøre noget godt for andre, når man holder ferie gennem Sol og Strand. Det er det, vi kalder ”Ferie med det gode hjerte”, siger Jens Stadum.

STIFTERE AF FONDEN: SOL OG STRAND SKAL FORBLIVE DANSK – OG GØRE EN FORSKEL

Det er stifterne af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, Margit og Kjeld Andersen, der etablerede ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” i 2019.

Ægteparret havde et dobbelt ønske – nemlig både at bevare og fortsat udvikle Sol og Strand på danske hænder, men også at sikre, at selskabets overskud primært går til velgørende og humanitære formål.
-Vi kan se, at andre får stor gavn af de penge, vi gennem fonden kanaliserer videre til humanitære og velgørende formål. Det bliver vi bekræftet i, når vi ser den lange række af kvalificerede ansøgninger, som er kommet til fonden igen i år, siger Kjeld Andersen.

Det er 43 år siden, han med hustruen Margit Andersen etablerede Sol og Strand Feriehusudlejning.

Margit Andersen supplerer:
-Det er tydeligt, at ansøgningerne kommer fra organisationer, der brænder for at gøre en forskel. Og det er det, der tæller for os. Vi er meget tilfredse med at se kvaliteten i det arbejde, vi donerer penge til, og vi har det rigtig godt med at kunne hjælpe, siger Margit Andersen.

DONEREDE I VINTER OGSÅ EN MILLION TIL NØDHJÆLPSORGANISATIONERS ARBEJDE I UKRAINE

Med den aktuelle donation er anden gang i 2022, at ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” donerer en million kroner til humanitært arbejde.

I marts 2022 donerede fonden – kort efter det russiske angreb på Ukraine – en million kroner til seks danske nødhjælpsorganisationers arbejde i det krigshærgede land.

Pengene blev fordelt ligeligt mellem følgende humanitære organisationer: Red Barnet, Læger Uden Grænser, FN’s Flygtningeorganisation (UNHCR) og Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Røde Kors og Unicef.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn