Hvem gemmer sig bag lågen? – luk op for dagens nisse på Jammerbugtposten.dk

Julemand Klarborg
Bag dagens låge gemmer Klarborg Julemanden sig - Foto: Klarborg.dk
Print Friendly, PDF & Email

Der er ikke noget, der spreder julestemning og hygge, som nisser og det gælder selvfølgelig også de søde nisser fra Klarborg. 

Klarborgnisserne er skabt af Etly Klarborg, som finder sin inspiration til de elskelige nisser i den danske gammeldags jul.

Dagens Nisse er Klarborg Julemanden

Han er mild, varm, venlig, smilende og dejlig rund. Alle børn nyder godt af hans glæde og gavmildhed. Han har en god tyk mave, så der er lidt modstand når han skal ned gennem skorstenen, ellers dumper han for hurtigt ned og larmer for meget.

Højde: 22,5cm.


Alle kender Julemanden

Hvis man er heldig, kan man måske høre bjældeklang og hans dejlige latter, “Ho, ho, ho”, når han kommer susende med hans 9 rensdyr og kanen fyldt med gaver til alle søde børn. Julemanden har meget travlt, så det er godt han har sine 9 rensdyr, Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden, Lyn og hans yndlings Rudolf med den røde tud, som lyser for ham i den mørke frostklare nat.

Julemanden Klarborg
Bag dagens låge gemmer Klarborg Julemanden sig – Foto: Klarborg.dk

Inspiration i den danske gammeldags jul

Siden Etly Klarborg for mere end 35 år siden startede med at designe og sælge de søde Klarborgnisser er nissefamilien blevet udvidet til at tælle mere end 300 forskellige nisser.

Udover inspirationen i den danske gammeldags jul, så finder Etly Klarborg også inspiration i børn hun møder på sin vej. Små buttede lår og store kinder, sammen med et frækt udtryk i øjnene eller måske en hidsigprop gemt under overfladen? Måden et barn fjoller rundt på eller et ansigtsudtryk – så står nissen klar i Etly Klarborgs fantasi. 

Nye nisser kommer til hvert år

Selvom samlingen af Klarborgnisser efterhånden tæller over 300 små med røde huer på, så kommer der nye til hvert år. 

Blandt andet det populære årsnissepar, som Etly Klarborg har skabt siden år 2000. Årsnisserne er efterhånden blevet en af samlernes favoritter og hvert år føjes der et nyt årsnissepar til samlingen. 

Mangler du et i din samling kan det købes her på Etly Klarborgs hjemmeside

Med over 300 nisser skulle man måske tro, at der er nogen Etly ikke kan huske navnet på, men sådan forholder det sig ikke. En nissemor husker altid sine børn.