Ferie med bil: Sådan kører du bedst og sikrest sommerferien i møde

Foto: LB Forsikring
Print Friendly, PDF & Email

Ferie med bil: Sådan kører du bedst og sikrest sommerferien i møde

Kør selv-ferie eller leje af bil i udlandet medfølger ofte en masse praktik, som går lidt imod en rolig feriestemning. LB Forsikring kommer derfor med gode råd til ferie med bil i udlandet.


Forsikringer, motorvejsafgifter og tankstationer. Bilferier giver muligheden for at komme hurtigt fra a til b på feriedestinationen, men der følger også et stort ansvar med at køre egen eller en lejet bil i udlandet. 

46 % af de danskere der tager på ferie i udlandet, afholder årets sommerferie som en kør selv-ferie, fremgår det af en medlemsundersøgelse foretaget af LB Forsikrings medlemspanel. 

Inden man kører ferien i møde, er der dog en del ting, der er oplagte at få styr på, lyder det fra Anne Mette Kirkegaard, Vicedirektør i Skade og Jura hos LB Forsikring. 

“Det er en god ide at tjekke op på sine forsikringer, inden man tager på bilferie. En bilforsikring udvidet med kasko er f.eks. godt at have. Med den er du dækket ved skader, tyveri og hærværk. Det er også kaskoforsikringen, der via redningsforsikringen, Rødt Kort, hjælper dig, hvis din bil bryder sammen under ferien”, siger Anne Mette Kirkegaard. 

Inden man kører afsted, er det bedst at have papirerne i orden. 

“Husk en original registreringsattest på bilen, da en kopi af den er ikke nok. Rejser du med campingvogn, er det vigtigt at få den forsikret og medbringe papirerne på den”, siger Anne Mette Kirkegaard. 

Leje af bil i udlandet er ikke altid lige til 

Ferie med bil kan også betyde leje på feriedestinationen. Lejeprocessen kan være fyldt med skjulte gebyrer og overflødige tilkøb, og det er derfor godt at gøre sit forarbejde, inden man afhenter sin lejebil. 

“Ved billeje er det meget vigtigt at huske forsikringerne. Læs lejekontrakten grundigt igennem, så du er sikker på, at bilen har ansvars-, tyveri- og kaskoforsikring. Det er også vigtigt at tjekke op på, om der indgår vejhjælp i lejen”, siger Anne Mette Kirkegaard. 

Det kan være en god ide at tjekke bilens stand, inden man kører afsted, så man ikke havner i en uheldig situation. 

“Når du har afhentet din lejebil, er det bedst at starte med at tage billeder og skrive ned, hvis der er ridser eller lignende. Så kan du senere dokumentere, at det ikke er dig, der har forårsaget skaderne. Tag evt. et billede af kilometerstanderen, så det ikke ligner, du har overskredet det maksimale antal kilometer, og derfor skal betale gebyr”, siger Anne Mette Kirkegaard. 

Køreferien er dog mest optimal uden bump på vejen. LB Forsikring kommer derfor med flere gode råd til, hvordan du kan køre ferien sikrest i møde. 

Gode råd til kør selv-ferien:

Kort du skal have med på rejsen:

Rejsekort: Sørg for at have vores rejsekort  med, hvor du finder de kontaktinformationer, du skal bruge, hvis du får brug for assistance ved alvorlig sygdom eller tilskadekomst. Vores alarmcentral kan finde dig på dine data, selv om du ikke har kortet med, men det er en god idé at have styr på, hvor du skal henvende dig, før skaden sker. 

Grønt kort: Du kan frit køre rundt i hele EU/EØS, når dit køretøj er forsynet med en gyldig dansk nummerplade. Det grønne kort gælder også i en række andre lande, hvor kortet skal medbringes. Her kan du se en samlet oversigt over lande, hvor du kan bruge det grønne kort: CoB System Map  

Rødt Kort: Kaskodækningen omfatter dækning til hjælp ved kaskoskader og mekaniske skader i visse lande i udlandet. Du skal altid have Rødt Kort, som du kan downloade som app, med på bilferier i udlandet. App’en indeholder en oversigt over, hvordan du er dækket i udlandet, hvilke lande der er omfattet af ordningen samt kontaktoplysninger. 

Gode råd ved leje af bil: 

Hvad er dækket af din rejseforsikring? 
– Er du uheldig og får en skade, så dækker din rejseforsikring selvrisikobeløb over 2.500 kr., dækningen kan højst udgøre 25.000 kr. 

Sørg for dækning for glas og dæk 
– Tjek, om bilens forsikringer dækker skader på glas og dæk. Skader på disse er almindelige, så du kan nemt få brug for dækningen. 

Skal tanken fyldes? 
– Undersøg, om bilen skal afleveres med fuld tank, når låneperioden slutter. For så skal du også overtage den med fuld tank. 
 
Returnér bilen i åbningstiden 
– Aflevér bilen til den aftalte tid og helst i åbningstiden. Hav altid god tid, så du kan gennemgå bilen med en medarbejder. På den måde undgår du efterregninger på ting, du ikke er ansvarlig for. Skulle du alligevel få et uberettiget erstatningskrav fra udlejningsfirmaet, kan du kontakte Forbruger Europa, som kan hjælpe dig med at klage. 
 
Dokumentér bilens stand ved aflevering 
– Hvis du ikke kan aflevere bilen i åbningstiden, så tag billeder af bilen, så du kan dokumentere, at skaderne er de samme, som da du overtog bilen. 

LÆS OGSÅ: Stig & Vennerne kickstarter årets sommerkoncerter i Blokhus med “Bamses” legendariske hits

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn