Et kram fra pirattaxachauffør førte til stjålet pung

Politibil Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Et kram fra pirattaxachauffør førte til stjålet pung

-Endnu en ung mand lod sig natten til søndag lokke af en billig tur hjem med en pirattaxa, som endte med tyveri, fortæller politiet og fortsætter:

-En 28-årige mand var i byen og var blevet tilbudt et lift hjem fra en ukendt mand. Den 28-årige havde taget imod tilbuddet.

-Ifølge anmeldelsen til politiet havde chaufføren ikke krævet betaling for turen, men da de to kort tid efter var fremme ved den 28-åriges adresse, var chaufføren steget ud af bilen for at give sin passager et afsluttende kram.

-Krammet viste sig dog med stor sandsynlighed at være turens betaling, da chaufføren i samme øjeblik stjal passagerens pung, hvori der angiveligt befandt sig nogle tusinde kroner. Dette opdagede den 28-årige dog først næste formiddag, hvor episoden blev anmeldt til politiet.

-Heldigvis for den 28-årige var der ikke mange penge tilbage på det stjålne kort. Han slap derfor for at blive yderligere mange tusinde kroner fattigere, som ellers typisk er det, politiet ser, når unge mennesker bliver svindlet efter en tur hjem med pirattaxa og deres dankort efterfølgende misbrugt.

-Også en 26-årig mand blev ifølge en anmeldelse til politiet udsat for tyveri efter en tur hjem fra byen med pirattaxa. Den 26-årige blev søndag kl. 04.00 uenig med sin pirattaxachauffør om betalingen, og først da han var steget ud af bilen og chaufføren kørt fra stedet, havde han opdaget, at chaufføren havde valgt at tage hans smartphone som betaling for turen.

-Find ud af, hvordan du kommer hjem, inden du tager i byen, så du ikke lader dig friste af et billigt lift i løbet af aftenen – det ender ofte med at blive markant dyrere, end du havde forestillet dig. Lav en aftale med familie eller venner om at hente dig, brug offentlig transport eller tag en rigtig taxa.