Elever på Gjøl Skole har lavet QR-koder til byens historiske steder

Foto: Privat

Så er der nye QR-koder på nogle af byens historiske steder på Gjøl.

Koder til historiske steder

-- annonce ---

Nu kan turister og andre interesserede igen aflæse de syv opstillede QR-koder, som de ældste elever på Gjøl Skole for nogle år siden fabrikerede og satte teksterne til. Koderne er opstillet ved Det Bruunske Kapel, Dagli’Brugsen, Mejeriet, Forsamlingshuset, Genforeningsstenen, Tjærepladsen og ved Sandsgaards kåg på Gjøl Havn. 


Koderne fra dengang var efter nogle år i regn og rusk blevet ulæselige eller helt ødelagte, så det var nødvendigt, at få nye QR-koderne sat op.

Koderne, der kan aflæses med mobiltelefon, giver en kort tekst om det aktuelle sted og henviser desuden til en hjemmeside om Gjøl og øens historie og udvikling, http://www.enbyiudvikling.dk 

Hjemmesiden, der er rig på tekst, gamle billeder og nye videofilm, er lavet af journalist og historiker Bente Bjørn i nært samarbejde med Gjøl Lokalhistoriske forening og Fierrilo Film.

På  hjemmesiden kan du blandt andet se en video fra og om Det Bruunske Kapel, hvor godsejeren på Birkumgaard, Carl Johannes Bruun og hans hustru Cecilia Bruun blev hensat i sarkofager efter deres død i henholdsvis 1876 og 1880.

Foto: Privat