E-handel er kommet for at blive

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

E-handel er kommet for at blive

Langt de fleste af os er online flere gange om dagen, både for at følge med i nyheder og de seneste SoMe opslag, men også for at tjekke dagligvaretilbud, søge inspiration til den næste ferierejse og lede efter gaven til bedstemors firsårs fødselsdag. Derfor har de fleste butikker og salgsfirmaer for længst fået øjnene op for nødvendigheden af at have en webshop. Heldigt for os alle sammen, da det betyder, at det i dag er muligt at finde alle mulige typer produkter til salg på internettet. Lige fra det oplagte, så som musikfiler, film og beklædning, men også produkter som kræver mere omtanke ved forsendelsen, for eksempel haveplanter, fersk kød og møbler. Et eksempel på en møbelbutik på nettet er erling-christensen.dk

Fordele ved at handle online

Det er først og fremmest let, da vi kan sidde i fred og ro bag skærmen, mens vi køber ind. Vi skal ikke finde en parkeringsplads, stå i kø eller føle os presset til at foretage et valg nu og her. Der er også bedre handelsbetingelser ved at købe i en dansk webshop i forhold til en fysisk butik på gågaden. Det er nemlig muligt at fortryde købet indenfor 14 dage, når vi handler i en netbutik. En mulighed, vi som udgangspunkt ikke har i den fysiske forretning. At få varen sendt direkte hjem til adressen eller til et bestemt udleveringssted er desuden en fordel mange af os vælger. Møbler og andre store leveringer bliver ofte leveret med lastbil og typisk kun til kantstenen. Her er det vigtigt at være hjemme til modtagelsen. Det er nemlig på eget ansvar, hvis vi giver fragtmanden tilladelse til at stille varen uden underskrift. 

Køb produkter i hele verden

Internettet har givet os adgang til webshops over det meste af Jorden. Hvad med at bestille et flygel i Japan eller honning fra Syrien? Det er næsten kun din fantasi og søgeord, der sætter grænsen for, hvad der kan findes online. Udenlandske netbutikker og varer er dog ikke underlagt samme regler og lovgivning, som vi er vant til i Danmark. Ofte vil der være begrænset kontrol med hvor vidt det indkøbte lever op til den lovede kvalitet. Et potentielt farligt problem, når det kommer til elektronik, personlige plejeprodukter og fødevarer. Falder den nye taske fra hinanden, fordi syningerne er for dårlige, så er det ærgerligt, men ikke helbredstruende. Vi skal altid huske at tænke os om.