Duften af Jammerbugt ved Den store idrætsfest 2023

Lasse Svan bliver nyt medlem i Sportens Hall of Fame Foto: Lars Møller
Print Friendly, PDF & Email

Duften af Jammerbugt ved Den store idrætsfest 2023

Amalie Vangsgaard er en dedikeret fodboldspiller, der har haft en fascinerende rejse i sportens verden. Hendes passion for fodbold begyndte allerede som 4-årig, da hun trådte sine første skridt på banen i sin barndomsklub, Jetsmark IF ved Pandrup.

Den 27-årige nordjyde er i dag på kontrakt i Paris Saint-Germain og fast kvinde på landsholdet. Lørdag aften blev Amalie Vangsgaard kåret som vinder af DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE’s Årets Kvindelige Fodboldspiller.

Den store idrætsfest: Her er vinderne ved Sport 2023

Store stjerner, konfettikanoner, musik, jublende tilskuere og 11 eftertragtede priser. Lørdag aften blev dansk idræt fejret med pomp og pragt i Boxen i Herning.

Mikkel Hansen, Preben Elkjær og mange andre nuværende og tidligere sportsstjerner, ministre, borgmestre, sportens kommercielle partnere, frivillige foreningsfolk og tusindvis af tilskuere. Alle havde de fundet vej til Jyske Bank Boxen i Herning, da det årlige sportsgalla-show, Sport 2023, løb af stablen.

Under showet kunne de mange tilskuere i salen og tv-seere på DR1 se 11 priser blive uddelt. Alt fra årets frivillige til det største sportsnavn i 2023 og et nyt medlem af Sportens Hall of Fame.

”Det er den helt store festaften for dansk idræt, hvor vi fejrer de mange flotte præstationer og indsatser i det forgangne år. Vi hylder både de frivillige ildsjæle i breddeidrætten, der gør en afgørende forskel i landets idrætsforeninger, og de allerstørste sportsstjerner, som toppræsterer ude i verden med Dannebrog på brystet,” siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og fortsætter:

”Jeg bliver glad, stolt og faktisk også rørt på dansk idræts vegne på en aften som i aften. Vi har et unikt idrætsliv i Danmark med rekordmange medlemmer i idrætsforeningerne og med fantastiske eliteatleter. Dansk idræt bevæger både danskerne fysisk og emotionelt, og vi er gode til at løfte i flok. Ingen vinder som bekendt alene, og dansk idræt var ingenting uden de frivillige, de kommercielle partnere, specialforbundene, foreningerne, kommunerne, og jeg kunne blive ved. Så tak til alle.”

Et par af de helt store bifald lød i salen, da Lasse Svan Hansen blev indlemmet i Sportens Hall of Fame, og da det danske herrelandshold i håndbold blev kåret til DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn for at sikre den tredje VM-guldmedalje på stribe i 2023.

Overblik over aftenens vindere:

DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn: Herrelandsholdet i håndbold
Hall of Fame: Lasse Svan Hansen, håndbold
DIF’s Årets Frivillige: Trine Knudsen, Fjelsted Harndrup Skytteforening
BESTSELLERs Olympiske Håb: Nikolai Terteryan, boksning
Toyotas Intet er umuligt-pris: Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, herredoublen i badminton
DIF og Danske Spils Årets Idrætsforening: Hammel Gymnastikforening
Team Danmarks Trænerpris: Thomas Stavngaard, badminton herredouble
Kulturministerens Parasportspris: Emma Lund, paracykling
DIF og Grundfos Fondens Idrættens Sociale Pris: Mogens Damgaard, Idræt for sindet
B.T. Guld: Jonas Vingegaard, cykelsport
DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE’s Årets Fodboldspiller (m/k): Andreas Christensen og Amalie Vangsgaard

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn